Mrkvová polievka
Mrkvová polievka

Mrkvový krém s bryndzovými haluškami

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 9. mája 2017
Mrkvový krém s bryndzovými haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
1 ks
250 ml
Na halušky:
50 g
50 g
1 ks
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu a zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky, dáme do vody, pridáme bobkový list, osolíme a uvaríme domäkka. Z uvarenej zeleniny vyberieme bobkový list, rozmixujeme mixérom na hladkú hmotu a pridáme smotanu. Redukujeme podľa potreby tak, aby mala polievka krémovú hustotu.

  2. 2

    Počas varenia pripravíme bryndzové halušky – všetky suroviny vymiešame v nádobe na vláčne cesto. Lyžičkou vykrajujeme väčšie halušky, ktoré kladieme do vriacej osolenej vody. Varíme približne 5 minút.

  3. 3

    Polievku rozdelíme do hlbokých tanierov a do každého taniera vložíme 1–2 halušky. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

radost
..pridať do halušiek lyžicu bryndze..??nenapadlo ma..ale urobím..dobre..:-)