Mrkvový krém s bryndzovými haluškami

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 9. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Mrkvový krém s bryndzovými haluškami Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Mrkvu a zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky, dáme do vody, pridáme bobkový list, osolíme a uvaríme domäkka. Z uvarenej zeleniny vyberieme bobkový list, rozmixujeme mixérom na hladkú hmotu a pridáme smotanu. Redukujeme podľa potreby tak, aby mala polievka krémovú hustotu.

  2. 2

    Počas varenia pripravíme bryndzové halušky – všetky suroviny vymiešame v nádobe na vláčne cesto. Lyžičkou vykrajujeme väčšie halušky, ktoré kladieme do vriacej osolenej vody. Varíme približne 5 minút.

  3. 3

    Polievku rozdelíme do hlbokých tanierov a do každého taniera vložíme 1–2 halušky. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist