BB orieškovo-karamelová roláda
Foto: katarinalucanova
Roláda bez múky z BB pudingu s karamelovým krémom a orieškami.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame BB pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- 2
Po upečení z plátu opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Lieskové orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli, necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a karamelového pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do vychladeného pudingu všľaháme po častiach maslo. Nakoniec vmiešame 3 polievkové lyžice lieskových orechov.
- 4
Dokončenie: Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na potretie rolády. Roládu pomocou papiera stočíme.
- 5
Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu