Šatôčky z olejového cesta s domácou nutelou z jabĺk

micho - fotkamicho, 16. januára 2013
Šatôčky z olejového cesta s domácou nutelou z jabĺk
Foto: micho

zdroj ja

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 ml
21 g
2 pl
štipka
170 ml
Plnka:
 domáca
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Zo surovín si pripravíme cesto (najlepšie je to nechať na pekáreň) necháme nakysnúť.

  2. 2

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska do stredu ktorých dáme nutellu, preložíme na polovicu, okraje pritlačíme, ukladáme na plech a necháme krátko nakysnúť. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a upečieme do zlata.

  3. 3

    Upečené preložíme na mriežku a necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

micho
Na vykrajovanie a zliepanie som použil formičku určenú na pirohy, takú tu zatváraciu.
anka22
tá nutela nevytečie? určite su vynikajuce mnam
tiginko
inak tá tvoja jablková nutela je super, zlepovala som ňou aj niektoré vianočné koláčiky...
ariela6
vyzeraju super tak skusim aj ja ci ich budem mat take pekne
marijanka712
to je paráda- ukladám do kk @micho , kde ti chodíš na tie dobroty???? si ale velký maškrtník a tá tvoja rodinka sa má velmi dobre pri tebe .....
micho
@marijanka712 toto je recept na jednoduché , univerzálne cesto z ktorého môžeš robiť buchty, koláče, rohlíčky, šatôčky, záviny, proste čo ťa napadne. A kde na to chodím? noo v časopisoch, v knihách, v TV, na nete...rád skúšam nové recepty :-)
potatko
super, sliny az po kolena :-) uz len pockam na volny den- najprv si nachystam Nutellu podla tvojho receptu :)
sovka62
Čítam komentáre a po každom sa vraciam k úvodnému obrázku, tak sa mi páči, nemôžem sa vynadívať. Máš ich utešené. Cesto vyzerá zaujímavo, uložím a vyskúšam.
hahaias
no @micho urobiť dobre kysnuté cesto treba vedieť a Ty to vieš! A len tak medzi nami aj ja mám takú formičku ... no nenapadlo ma použiť ju takto.....
rela
Vyskúšam aj nutelu aj šatôčky. Môžeš prosím prezradiť typ pekárničky?
Ak to ovšem nie je tajomstvo šéfkuchára.
micho
@rela mám dve, jedna je eta delicca a druhá je eta duplica vital, tú testujem pre Pečieme s etou.
rela
@micho , ani som nevedela aká som šikovná. Z jedného olejového cesta mám dva koláče. Tie čo som naplnila džemom sú šatôčky (trochu sa podobajú tvojím). Z naplnených nutelou mám mušle - nutelu som zoškrabovala z papiera na pečenie. No kdo umí, ten umí ... :-)
luclip
prečo mi všetka nutela vytiekla??? kraje buchtičky som do istoty zatláčala vidličkou a aj tak vytiekla... v čom je chyba?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia