
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Chlebové košíčky
Boli sme pozvani na stretnutie, kde kazdy mal priniest nejaku malickost na zahryznutie. Najprv...

Talianska focaccia
Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, ...

Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...

Krevety v teriyaki omáčke so sezamom
Velmi rychly a dobry recept napriklad pre necakanu navstevu. Netradicne chute a skutocne kratka doba pripravy....

Hrnčeková orechová bábovka
Zmiešame suché suroviny, pridáme k ním tekuté suroviny a priadne premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej...

Fazuľová polievka so sušenými slivkami
Fazuľu si deň vopred namočte. V tej istej vode ju varte. Počas varenia pridajte bobkový...

Krémová zeleninová polievka
túto polievku robím často, nakoľko je rýchlo spravená aj ked sa niekde ponáhľam.

Kaša z brokolice
Mimoriadne dobra príloha k mäsu pri delenej strave, v podstate celkom nahradí zemiakovú kašu.

Černice v medovom náleve
Umyté černice dáme do 3 dl pohárikov.

Moje prvé parené buchty - vegánske
V poslednej dobe bolo na Varechu pridaných niekoľko receptov na parené buchty, objavili sa pod nimi...

Oškvarková nátierka bez vajec
Viem, že tu je viac receptov, ale skoro všade sú vajíčka a mne tam moc...

Dobošová tortička pre vnúčika
Dobošovú tortu majú radi všetcia v rodine a tak som zohnala recept od kamošky a upiekla som...

Čerešňovo-marhuľový koláč
Kedže je sezóna čerstvého ovocia, tu je ďalší recept na jednoduchý a rýchly koláč ;-)

ANZAC keksy
Nazov tychto keksov ANZAC je skratena forma z nazvu Australia New Zealand Army Corp (Australsko Novo Zealandske...

Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...

Kráľovské kura
Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na...

Sedliakove zemiaky
Zemiaky v šupke uvaríme deň vopred a cez noc necháme vychladnúť. Prekrojíme na polovice a vnútro...

Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...

Mramorované čajové pečivo
Sladké trvanlivé keksíky, ktoré nielen výborne chutia, ale aj pekne vyzerajú. Tieto koláčiky sa hodia aj ako pohostenie ku káve alebo čaju....

Nakladané údené kuracie krídelká pikantné
Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a...

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Adana Kebap
Takto pripravený "Adana Kebap" sme jedávali pred rokmi v jednej tureckej reštaurácii v Rakúsku. Je naozaj vynikajúci...