Bigos zbojníka Ondráša

Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 26. novembra 2012
Bigos zbojníka Ondráša
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
500 g
500 g
200 g
200 g
200 g
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údený bôčik pokrájame na kocky, dáme do hrnca alebo kotlíka a vyškvaríme. Pridáme nakrájanú cibuľu. Osmažíme dozlatista.

  2. 2

    Vložíme bravčové pliecko pokrájané na väčšie kocky. Mäso osolíme a okoreníme, zľahka osmažíme, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme kyslú kapustu a spoločne dusíme. Nakoniec prisypeme na rezance pokrájanú hlávkovú kapustu a dodusíme.

  3. 3

    Pred koncom dusenia prilejeme biele víno a pridáme sušené slivky. Na masti osmažíme na kolieska nakrájanú ostravskú klobásu a vmiešame do hotového pokrmu. Podávame vo vydlabanom chlebe.

Diskusia k receptu

remcula
Asi se dám ke zbojníkům!!.-) Krásné jídlo. Chuť si umím představit!!
nonna
Tak toto je pre žlčnikárov a žalúdkarov.....Výnimočne ukladám do KK, lebo ozaj vyzerá mlsne, i keď preferujem zeleninu a zdravšie recepisy, ako túto proteínovo-lipidovú bombu. Ale raz za čas zhrešiť možno. Víno predpokladám bolo použité suché.
jozka2
no ,ak si dam tak zo 2 dcl sucheho k tomu tak to nebude az taky hriech,ale vypada to nebesky dobre
marianne
dobry bigos,nie je zly:-) so slivkami som este nejedla..vyzera vyborne