Orechové buchty s pohánkovými lupienkami fotorecept
20 podľa veľkosti
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500g |
|
| 30g |
|
| štipka |
|
| 60g |
|
| 1/4lvlažné vlažné |
|
| 60g |
|
| 1+1 |
|
| 1/2pl |
|
| 300g pomlete |
|
| 1dl |
|
| 50g |
|
| 1/2 bal. v rume |
|
| 100g |
|
| 30g |
|
Postup
-
1
Zamiesime si cesto,urobíme kvások z mlieka ,cukru a droždia.Z múky a ostatných ingrediencií vypracujeme cesto a necháme nakysnúť,potom rozvaľkáme a pokrájame na štvorce a naplníme plnkou z orechov,plnku urobíme tak , že zabaríme horúcim mliekom orechy a primiešame cukor a hrozienka,Takto urobenú buchtu namočíme v rozšľahanom vajci a následne v v hnedom cukre pomiešanom z pohánkovými lupienkami
-
2
viď.foto,a potom dáme na plech z fóliou potretou olejom, cukrom hore..
-
3
Dáme piecť do ružova pri teplote 180-200 st.









Diskusia k receptu