Foto: elekra
Dusenú kapustu robievam k pečeným mäsám, husi, alebo kačici.Buď dusím bielu kapustu alebo červenú a tentoraz som robila mix.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené hlávky kapusty
-
2
prekrojíme na polovice, opláchneme a pokrájame alebo postrúhame na strúhadle.
-
3
Na rozohriatom oleji opražíme očistenú a umytú cibuľu, pokrájanú na kocky.
-
4
Pridáme nakrájanú bielu kapustu, osolíme, aby kapusta pustila šťavu,
-
5
podusíme
-
6
a pridáme nastrúhanú červenú kapustu.
-
7
Pridáme zas trocha soli, mleté čierne korenie
-
8
a pod pokrievkou dusíme. Vnuk nemá rád rascu, tak si urobím len rascový vývar,
-
9
ktorý pridám do dusenej kapusty. Nepodlievam vínom, deťom vínová kapusta nechutí. Nechám vývar vydusiť a kapustu dochutím kryštáľovým cukrom a octom.
-
10
Dnešnú dusenú kapustu sme mali s lokšami a pečenou kačicou.
Diskusia k receptu