Dusená kapusta fotorecept

elekra - fotkaelekra, 16. októbra 2011
Dusená kapusta (fotorecept)
Foto: elekra

Dusenú kapustu robievam k pečeným mäsám, husi, alebo kačici.Buď dusím bielu kapustu alebo červenú a tentoraz som robila mix.

6-10
porcií
30 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hlávky
1/2 hlávky
2 lyžice
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistené hlávky kapusty

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    prekrojíme na polovice, opláchneme a pokrájame alebo postrúhame na strúhadle.

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriatom oleji opražíme očistenú a umytú cibuľu, pokrájanú na kocky.

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájanú bielu kapustu, osolíme, aby kapusta pustila šťavu,

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podusíme

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pridáme nastrúhanú červenú kapustu.

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme zas trocha soli, mleté čierne korenie

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a pod pokrievkou dusíme. Vnuk nemá rád rascu, tak si urobím len rascový vývar,

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ktorý pridám do dusenej kapusty. Nepodlievam vínom, deťom vínová kapusta nechutí. Nechám vývar vydusiť a kapustu dochutím kryštáľovým cukrom a octom.

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dnešnú dusenú kapustu sme mali s lokšami a pečenou kačicou.

    Dusená kapusta (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

zdenkas
Fííí,kúsok si prosíím.Lokše, kačka, kapustička,Mňam..
danielas
To boli hody! Na obrázku to vyzerá skvele, ochutnala by som hnedˇ
tatranka
Tá posledná fotka nemá chybu.Slinkám pri pohľade na ňu,hoci aj ja som dnes mala sviatočný a chutný obed.Kapustičku robím podobne ako ty.Len nám razca nevadí a cukor spracujem na karamel a do neho dávam kapustičku.
klaura
ja by som si tiež dala ... vôňu cítim až sem ... kapustu robím podobne, iba ja najskôr z cukru upálim karamel, hodím kapustu, podlejem a pomaly dusím s koreninami a soľou... nakoniec pridám ocot ...
baculata
My sme mali detto ten istý obed, zo zvysných varených zemiakov som robila zemiakove knedlíky podla Remcula, prvý krát, tiez chutili.
akeber
fíha k tej poslednej by som si prisadla a dala sa ponúknuť :-))))
elekra
Milé Varecháčky, toto mám postup naučený od mojej babky. Ale robievam aj takú na karameli, vtedy ju nakrájam jemnejšie a do hotovej nepridávam ocot a rascu ale uvarené cestoviny. A rýchly obed alebo večera je na svete. Jedávame to nasladko alebo, ako môj manžel, ešte si cestovinu s kapustou posolí a okorení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia