Jablková štrúdla

sissi29 - fotkasissi29, 5. apríla 2011
Jablková štrúdla
Foto: sissi29

Od mojej naj mamičky

20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
200 ml
1 ks
1/2 KL
Plnka:
1 hlboký tanier ;-)
3-4 ks (podľa veľkosti)
1-3 PL (záleží od kyslosti jabĺk)
1 ks
1 ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Necháme chvíľku odpočívať.

  2. 2

    Medzitým si ošúpeme jablká a zomelieme orechy.

    Jablková štrúdla - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvé cesto si rozvaľkáme a posypeme mletými orechmi...

    Jablková štrúdla - obrázok 3
  4. 4

    ... a postrúhanými jablkami. Posypeme kryštáľovým a škoricovým cukrom a zvinieme.

    Jablková štrúdla - obrázok 4
  5. 5

    Zvinutú štrúdlu preložíme na maslom vymastený plech, potrieme vajíčkom a dáme spolu s ostatnými piecť do trúby. Keď je štrúdla upečená ešte teplú ju potrieme maslom. Dobrú chuť. ;-)

    Jablková štrúdla - obrázok 5

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Těsto znám, kdysi ten štrůdl předváděl pan Rosák v televizi Nova. Dělám ten štrůdl často a slavím s ním úspěchy. Je opravdu vynikající.

Pridaj komentár k receptu: