Foto: mojack
Trochu z úvodu českého časopisu..ktorý ma pobavil. Je to velké nebo malé. není to jedlé, spíše ...Hádejte co to asi muže být? Máte -li smulu Zobraziť celý popisTrochu z úvodu českého časopisu..ktorý ma pobavil. Je to velké nebo malé. není to jedlé, spíše ...Hádejte co to asi muže být? Máte -li smulu a na zelené louce, kde se pasou krávy Milky,šlápnete na jejich produkt. No zkrátka uklouzli ste na kravinci.Je to trochu neobvyklý úvod k vynikajícimu receptu.Takovým nevšedním názvem se honosí i tento recept. Nenechte se odradit a dáte nám za pravdu, že i "Kravince " mohou být výborné. ÁNO -JA IM DÁM ZA PRAVDU, NAOZAJ SÚ VÝBORNÉ.
príprava
na 190 °C
Suroviny
500 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 dcl teplé |
|
Náplň: | |
2 ks |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
250 g |
|
150 g |
|
120 g |
|
1 PL /um |
|
Posýpka: | |
|
|
|
|
|
|
trochu |
|
Postup
-
1
Zo surovín som si v pekárničke nechala urobiť cesto.
-
2
Lyžicou namočemou vo vode vykrajujeme kúsky cesta, kladieme ich na plech s papierom. Poukladala aj do formy na mafiny. Necháme aspoň 10 minút kysnúť.
-
3
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme škoricovou posýpkou.
-
4
Upečieme cca 30 minút.
-
5
A takto vyzerajú v mafínovej forme.
-
6
Uvaríme si puding z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu.
-
7
Necháme vychladnúť.
-
8
Vymiešame maslo a cukor,
-
9
opatrne zamiešame uvarený puding, tvaroh a nezabudneme aj na lyžicu rumu/ umu/
-
10
Keď pečivo vychladne rozrežeme každý kúsok na polovicu.
-
11
Natrieme tvarohovým krémom.
-
12
A už len chutnáme...
-"mamíííí .... čo si piekla?"
-"kravince ......."
-"no tak neprídeme ......"
A raz by mi zostal celý plech koláčov doma ........ len čo by som s ním robila?