Foto: marianna76
Dlabali moje deti tekvicového strašiaka... Kúsok tekvice sa ušlo aj mne, keďže dyňa vážila 53 kg, bola aj dosť hrubá. Pridala som Zobraziť celý popisDlabali moje deti tekvicového strašiaka... Kúsok tekvice sa ušlo aj mne, keďže dyňa vážila 53 kg, bola aj dosť hrubá. Pridala som k mäsu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso na kocky opečieme na oleji asi 8 minút.
-
2
Opečené mäso dáme na tanier, prilejeme trochu oleja na panvicu, opečieme cibuľu pokrájanú nadrobno, pretlačený cesnak, zázvor - dala som mletý, rascu a kurkumu. Asi 1 minutu, aby sa chute premiešali. Pridáme pokrájanú tekvicu na drobno a opekáme, podlievame poprípade vodou. Osolíme.
-
3
Pridáme mäso, zalejeme vodou.
-
4
Varíme kým je tekvica uvarená. Dochutíme podľa chuti. Zahustíme zátrepkou.
-
5
kusy tekvice, ktoré ostali k vareniu. ale aj semienka sme si nechali.
-
6
Krásna tekvica, verím, že aj nám sa podarí vypestovať...
Diskusia k receptu