Hľadala som popis receptu, ktorý som chcela "posunúť" k obľúbeným jedlám môjho syna, aby si ho vedel uvariť aj sám, keďže je ďaleko od Zobraziť celý popisHľadala som popis receptu, ktorý som chcela "posunúť" k obľúbeným jedlám môjho syna, aby si ho vedel uvariť aj sám, keďže je ďaleko od "maminej kuchyne". Recept je veľmi jednoduchý a podľa návodu si polievočku urobí aj ten najväčší kuchársky laik! Presne podľa tohto návodu robím aj polievku brokolicovú.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť karfiol rozobraty na ružicky (hlúbiky pokrájame na drobno) do vody, cca 0,75 - 1l, pridáme trocha soli a vegetu. Po 7minútach vyberieme časť ružičiek na tanier, aby sme mali aj trošku týchto celých karfiolových ružičiek. Zvyšok varíme ešte aspoň 10 minút do mäkka.
- 2
Medzitým si spravíme zápražku - v malom kastroliku rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a trocha popražíme do ružova. Odstavíme z ohňa, necháme máličko vychladnúť prilejeme asi 2dl smotany na varenie - dobre rozmiešame. Pripravíme si "grísové halušky": Vajce rozdelíme na žltok a bielok, - bielok rozšľahame vidličkou, pridáme detskú krupicu a prášok do pečiva (na špičku čajovej lyžičky), má to byť ako hustý puding. - k žltku prilejeme asi pol deci smotany na varenie, rozmiešame.
- 3
Uvarený karfiol aj s vodou rozmixujeme, pridáme tú zápražku, trocha povaríme. Do tejto polievky "nahádžeme" lyžičkou haluštičky, chvíľu povaríme, polievku vypneme a vlejeme do nej smotanku so žltkom - už nevaríme. Do hotovej polievky vrátime polouvarené ružičky karfiolu, čo sme mali vybraté na tanieriku. Kto má rád viac uvarené - tak si ich podľa toho uvarí. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu