Hrianky s mozzarellou a paradajkami

kacenka7 - fotkakacenka7, 12. januára 2011
Hrianky s mozzarellou a paradajkami
Foto: kacenka7

Hrianky, po našom topinky, sú v našej rodine obľúbeným raňajkovým papaníčkom. My ich doma pripravujeme na liatinovej platničke, podľa mňa sú také oveľa chutnejšie Zobraziť celý popisHrianky, po našom topinky, sú v našej rodine obľúbeným raňajkovým papaníčkom. My ich doma pripravujeme na liatinovej platničke, podľa mňa sú také oveľa chutnejšie ako pripravené v hriankovači.

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
125 g
3 ks
1 strúčik
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Paradajky a mozzarellu nakrájame na stredné hrubé kolieska, cesnak nakrájame na jemno. Na panvici ohrejeme olej (nám chutí viac olivový), pridáme paradajky, ochutíme štipkou vegety a smažíme asi 5 minút.

  2. 2

    Na liatinovej platničke, príp. v hriankovači pripravíme hrianky, ja som použila celozrnný tmavý chlebík. Na hrianky pokvapkané olivovým olejom poukladáme mozzarellu a osmažené paradajky, posypeme cesnakom a dozdobíme bazalkou (čerstvou alebo sušenou).

  3. 3

    Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jarca
Tak toto je isto vynikajuce. pretoze mozarella s rajcinami, bazalkou
a olivovym olejom je super a hrianky nasucho tiez. Uz len teraz zohnat
chutne rajciny a mozeme skusit, zakladam do KK a dakujem za vyborny
recept.
danculka
mozarellu s paradajkou milujem a s hriankou nebude mať chybu...
julica
Taliani toto robia veľmi často, my doma takisto, najmä v lete z čerstvých paradajok, ktoré nadrobnučko nakrájajú. Ja osobne to zbožňujem, ale určite by som do tohto jedla nesypala vegetu, veď načo? Radšej zomlieť trošku čierneho korenia. A ozaj, volajú to bruschetta
kacenka7
@julica Kebyže to robím pre seba vegetu určite nedám, ale keďže som to robila pre našich chlapov oni tam tú vegetu musia mať... tak som spravila kompromis a dala do receptu len tu štipku, ktorá tomuto receptu určite neuškodila :)
julica
Ajáj, tak toto tak trochu poznám, ja zase bojujem s bratom a otcom pre soľ a zeleninu. Ešte šťastie, že frajera mám v tomto smere normálneho :)
alexdidi
Ja by som zase paradajky nechala surové...aj ja zbožňujem caprese, robím si ho veľmi často, teraz viac so cherry paradajkami(sú chutnejšie) a mini mozzarellou...
lucylee
mám veľmi rada, podľa mňa to vegeta celé pokazí, nuž ale keď máš takých stravníkov, čo im to chutí, čo už s nimi, že? :-)
Ja si robím ciabattu s pestom, mozzarellou, paradajkami a čerstvou bazalkou, je to mňamka
marta5
Uz som to chutnala,ako predjedlo v lete,chutito mi to mozno viac ako hlavne jedlo,bolo horuco tak sa to hodilo urcute viec ako sunka.Mam doma produkty tak to urcite skusim,je to super.
dida99
toto sú typické talianske chute a idú k sebe ako... :-)))
milujem v lete z čerstvých paradajok z našej záhrady
marienka44
@Kacenka7 , zabudla si to cele posolit morskou solou. Ja davam na hrianku potretu cesnakom surove paradajky, moazarellu a posypem bazalkou a cerstvo pomletym ciernym korením. V Italii sa to vola "bruschetta", cítaj brusketa. :-)
pietroo
Presne tak, sú to bruschetti. Ja ich robím tak, že nepoužívam chlieb, ale niečo jemnejšie - napr krajec sendviča, alebo, ešte lepšie, prekrojenú malú bagetku. Paradajky nakrájam na malinkaté kocky, dám do hrnčeka, pridám trošku spomínanej morskej soli, korenie, bazalku, zalejem olivovým olejom, zamiešam. Chlebíky trochu opečiem (v grile), potom na ne nanesiem vrstvu paradajok, na to nakrájam mozarellu a celé to mierne zapečiem. Nie moc, iba tak aby sa mozarella začala roztekať.
pietroo
Zabudol som cesnak, bez neho by akord nebol úplný.
kacenka7
viem, že je to bruschetta, lenže svoje papaníčko som si takto nedovolila nazvať... predsa ani najlepší taliansky kuchár nenavarí také halušky ako poriadna slovenská gazdyňka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia