Sumček africký na masle
Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi...
Rybacia nátierka - svieža a sýta
Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....
Sardinková nátierka podľa ČSN
Ostalo mi balenie jemného tvarohu, tak som ho chcel nejak využiť, opäť som nahliadol do knižky receptúr studených pokrmov... a hľa, sardinková nátierka......
Zapečené rybie filé na zemiakoch so syrom
Očistené nakrájané zemiaky vložíme do pekáča, premiešame so soľou a korením.
Opražená ryba z mrazených filiet
Bola tu nedavno diskusia o mrazenych rybach a nemoznosti pripravy. Tu je dokaz ked sa chce...
Rybacie fašírky
Rybacie fašírky. Nič viac a nič menej. Skrátka pre fanúšikov rýb a mletého mäsa...
Pečená ryba hoki s opekanými zamiakovými toliarikmi
Veľmi chutná ryba a úplne super rýchly recept na jej prípravu.
Pomazánka z tresčích jater
Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu,...
Paprikáš zo sumca so sedliackymi haluškami
Filety zo sumca nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme a osmažíme na masle. Potom ich vyberieme a...
Zubáč s opekanými zemiakmi
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme...
Lahodná nátierka z údenej makrely
Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na...
Rybacia polievka podľa starých rodičov
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....
Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.
Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.
Pstruh lososovitý s brokolicovým pyré
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru. Povaříme,...
Sardinková nátierka
Určite poznáte nátierku zo sardiniek. A skúšali ste ju s orechami? V tomto recepte sme ich...
Makrelová nátierka
Domáce nátierky sú chutnou a zdravou náhradou za maslo. Nátierky z rybieho mäsa s čerstvým chrumkavým...
Lahôdkové rezy v kyslej smotane
Použite marinované sleďové ryby. Nemusí byť vždy majonéza, stačí aj kyslá smotana, aby si...
Frittata s tuniakom z konzervy
Rád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :)...
Jemná pomazánka
Makrelu zbavíme kostí a přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme, nakonec dochutíme podle potřeby solí a pepřem....
Polievka s aljašskou treskou
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...
Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...
Opečený halibut na masle s mrkvovým kuskusom
Dnes som pripravila chutný a jednoduchý obed z opečeného halibuta....