Pečený losos
Pečený losos

Pečený losos

rimm - bez fotkyrimm, 25. decembra 2022

Recept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu... Potom mi kamarát poradil Zobraziť celý popisRecept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu... Potom mi kamarát poradil upiecť ho...

5 minút
príprava
10 minút
na 190-200 °C

Suroviny

podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
pár vetvičiek (ideálne čerstvý)
pár lístkov (čerstvá)
pár plátkov
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na porcie cca 3-4 cm široké. Nasolíme zo všetkých strán, netreba sa báť soli. Nakoreníme a pre lepšie prepojenie rukami rozotrieme soľ aj korenie.

  2. 2

    Na pekáč vystlaný alobalom a pokvapkaný olivovým olejom ukladáme plátky lososa.

  3. 3

    Mierne pokvapkáme olivovým olejom. Poukladáme kúsky masla na plátky. Naozaj malé kúsky stačia.

  4. 4

    Nasekáme bazalku a posypeme plátky.

  5. 5

    Na plátky nasekaný cesnak poukladáme medzi plátky.

  6. 6

    Na pekáč vlozíme pár vetvičiek rozmarínu.

  7. 7

    Rúru zahrejeme na 190-200 °C a lososa vložíme do rúry na cca 10 minút. Vypneme rúru a necháme ešte cca 10 minút v teple. Podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia