Recept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu... Potom mi kamarát poradil Zobraziť celý popisRecept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu... Potom mi kamarát poradil upiecť ho...
príprava
na 190-200 °C
Suroviny
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
pár vetvičiek (ideálne čerstvý) |
|
pár lístkov (čerstvá) |
|
|
|
pár plátkov |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Lososa nakrájame na porcie cca 3-4 cm široké. Nasolíme zo všetkých strán, netreba sa báť soli. Nakoreníme a pre lepšie prepojenie rukami rozotrieme soľ aj korenie.
- 2
Na pekáč vystlaný alobalom a pokvapkaný olivovým olejom ukladáme plátky lososa.
- 3
Mierne pokvapkáme olivovým olejom. Poukladáme kúsky masla na plátky. Naozaj malé kúsky stačia.
- 4
Nasekáme bazalku a posypeme plátky.
- 5
Na plátky nasekaný cesnak poukladáme medzi plátky.
- 6
Na pekáč vlozíme pár vetvičiek rozmarínu.
- 7
Rúru zahrejeme na 190-200 °C a lososa vložíme do rúry na cca 10 minút. Vypneme rúru a necháme ešte cca 10 minút v teple. Podávame.
Tiež pečený losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu