Zubáč na slávnostný spôsob
knižná publikácia, 3. júla 2022

Foto: Ilustračné foto - Shutterstock
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 2 kg |
|
| 20 g |
|
| 250 ml |
|
| 80 g strúhaný |
|
| Rizoto: | |
| 400 g |
|
| 120 g |
|
| 20 g |
|
| 40 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g strúhaný |
|
|
|
|
| Rybacia plnka: | |
| 30 g |
|
|
|
|
| 30 g |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
|
|
|
| Šťava: | |
| 250 ml |
|
| 250 ml |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 30 g |
|
| 5 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rizoto: V rozpálenom masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu a miešame tak dlho, kým nedostane sklovitý vzhľad. Potom posolíme, pridáme trochu vody alebo vývaru a stále miešame. Pomaly pridávame vodu a miešame. Varíme, kým ryža nie je mäkká. Do hotovej ryže pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré sme podusili na masle, a nastrúhaný parmezán.
- 2
Plnku pripravíme z nasekanej cibule a petržlenovej vňate, ktoré sme opražili na masle. K nim pridáme nadrobno nasekané šampiňóny, podusíme, pridáme nasekané mäso z ryby, dochutíme a trochu podusíme.
- 3
Šťavu pripravíme z vývarov, žĺtkov, vajca, soli, roztopeného masla a lyžičky múky. Všetko miešame nad parou do zhustnutia a dochutíme citrónovou šťavou.
- 4
Zubáča nakrájame na kúsky a dáme na pekáč vymastený maslom. Pod každý kus dáme kúsok plnky a podlejeme bielym vínom. Prikryté pečieme 5 minút pri 200 stupňoch. Potom tekutinu zlejeme a pečieme ešte ďalších 5 minút. Servírujeme tak, že na taniere dáme rizoto, plnku, polejeme omáčkou a na to dáme plátok ryby.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu