Zubáč na slávnostný spôsob

Najlepšie recepty z cisárskej dvornej kuchyne
knižná publikácia, 3. júla 2022
Zubáč na slávnostný spôsob
Foto: Ilustračné foto - Shutterstock
6
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

2 kg
20 g
250 ml
80 g strúhaný
Rizoto:
400 g
120 g
20 g
40 g
80 g
80 g strúhaný
Rybacia plnka:
30 g
30 g
100 g
250 g
Šťava:
250 ml
250 ml
3 ks
1 ks
30 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rizoto: V rozpálenom masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu a miešame tak dlho, kým nedostane sklovitý vzhľad. Potom posolíme, pridáme trochu vody alebo vývaru a stále miešame. Pomaly pridávame vodu a miešame. Varíme, kým ryža nie je mäkká. Do hotovej ryže pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré sme podusili na masle, a nastrúhaný parmezán.

  2. 2

    Plnku pripravíme z nasekanej cibule a petržlenovej vňate, ktoré sme opražili na masle. K nim pridáme nadrobno nasekané šampiňóny, podusíme, pridáme nasekané mäso z ryby, dochutíme a trochu podusíme.

  3. 3

    Šťavu pripravíme z vývarov, žĺtkov, vajca, soli, roztopeného masla a lyžičky múky. Všetko miešame nad parou do zhustnutia a dochutíme citrónovou šťavou.

  4. 4

    Zubáča nakrájame na kúsky a dáme na pekáč vymastený maslom. Pod každý kus dáme kúsok plnky a podlejeme bielym vínom. Prikryté pečieme 5 minút pri 200 stupňoch. Potom tekutinu zlejeme a pečieme ešte ďalších 5 minút. Servírujeme tak, že na taniere dáme rizoto, plnku, polejeme omáčkou a na to dáme plátok ryby.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha