Zubáč na slávnostný spôsob
knižná publikácia, 3. júla 2022
Foto: Ilustračné foto - Shutterstock
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 kg |
|
20 g |
|
250 ml |
|
80 g strúhaný |
|
Rizoto: | |
400 g |
|
120 g |
|
20 g |
|
40 g |
|
80 g |
|
80 g strúhaný |
|
|
|
Rybacia plnka: | |
30 g |
|
|
|
30 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
|
|
Šťava: | |
250 ml |
|
250 ml |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
|
|
30 g |
|
5 g |
|
|
Postup
-
1
Rizoto: V rozpálenom masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme neumytú ryžu a miešame tak dlho, kým nedostane sklovitý vzhľad. Potom posolíme, pridáme trochu vody alebo vývaru a stále miešame. Pomaly pridávame vodu a miešame. Varíme, kým ryža nie je mäkká. Do hotovej ryže pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré sme podusili na masle, a nastrúhaný parmezán.
- 2
Plnku pripravíme z nasekanej cibule a petržlenovej vňate, ktoré sme opražili na masle. K nim pridáme nadrobno nasekané šampiňóny, podusíme, pridáme nasekané mäso z ryby, dochutíme a trochu podusíme.
- 3
Šťavu pripravíme z vývarov, žĺtkov, vajca, soli, roztopeného masla a lyžičky múky. Všetko miešame nad parou do zhustnutia a dochutíme citrónovou šťavou.
- 4
Zubáča nakrájame na kúsky a dáme na pekáč vymastený maslom. Pod každý kus dáme kúsok plnky a podlejeme bielym vínom. Prikryté pečieme 5 minút pri 200 stupňoch. Potom tekutinu zlejeme a pečieme ešte ďalších 5 minút. Servírujeme tak, že na taniere dáme rizoto, plnku, polejeme omáčkou a na to dáme plátok ryby.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu