Rybacia polievka
Rybacia polievka z bežne dostupných rýb
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1-2 PL |
|
| 10 ks |
|
| 1000 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks filet (alebo zubáč) |
|
| 1 ks filet |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú šalotku opražíme do zlatista na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu.
- 2
Po pár minútach pridáme na prúžky nakrájanú červenú a zelenú papriku, osolíme, okoreníme. Poprášime sladkou červenou paprikou, rýchlo zamiešame.
- 3
Pridáme na polovice narezané cherry paradajky, jemne podlejeme rybacím vývarom. Pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku. Dolejeme zvyšný vývar, varíme do mierneho zmäknutia papriky.
- 4
Pridáme ryby nakrájané na väčšie kocky a varíme cca 5 minút. Následne polievku zahustíme paradajkovým pretlakom a nastrúhaným zemiakom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polievku je vhodné podávať s bielym pečivom. Možné sú aj variácie s krevetami či morskými plodmi.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu