Paprikáš zo sumca so sedliackymi haluškami
Ladislav Abrahám
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 21. augusta 2018
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 21. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety zo sumca nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme a osmažíme na masle. Potom ich vyberieme a dáme bokom.
- 2
Nakrájame cibuľu, papriku, paradajky a cesnak. Cesnak s cibuľou osmažíme a posypeme červenou paprikou a rascou, pridáme pokrájanú zeleninu a dusíme do polomäkka.
- 3
Potom pridáme predsmaženého sumca a zalejeme smotanou. Necháme prevariť, prípadne dohustíme múkou.
- 4
Halušky: Pripravíme polohusté cesto z múky, vajca a soli. Cesto cez haluškár hádžeme do vriacej osolenej vody. Po vyplávaní na povrch halušky vyberieme a premiešame s maslom a tvarohom. Podávame k paprikášu.
Tiež zo sumca:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu