Paprikáš zo sumca
Paprikáš zo sumca

Paprikáš zo sumca so sedliackymi haluškami

Ladislav Abrahám
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 21. augusta 2018
Paprikáš zo sumca so sedliackymi haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

750 g
1 ks
70 g
2 ks
2 ks
2 strúčiky
200 ml
Halušky:
600 g
60 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety zo sumca nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme a osmažíme na masle. Potom ich vyberieme a dáme bokom.

  2. 2

    Nakrájame cibuľu, papriku, paradajky a cesnak. Cesnak s cibuľou osmažíme a posypeme červenou paprikou a rascou, pridáme pokrájanú zeleninu a dusíme do polomäkka.

  3. 3

    Potom pridáme predsmaženého sumca a zalejeme smotanou. Necháme prevariť, prípadne dohustíme múkou.

  4. 4

    Halušky: Pripravíme polohusté cesto z múky, vajca a soli. Cesto cez haluškár hádžeme do vriacej osolenej vody. Po vyplávaní na povrch halušky vyberieme a premiešame s maslom a tvarohom. Podávame k paprikášu.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: