Opražená ryba
Opražená ryba

Opražená ryba z mrazených filiet fotorecept

2010 - bez fotky2010, 6. apríla 2017
Opražená ryba z mrazených filiet (fotorecept)
Foto: 2010

Bola tu nedavno diskusia o mrazenych rybach a nemoznosti pripravy. Tu je dokaz ked sa chce a clovek si spravne vyberie, vysledok je presne Zobraziť celý popisBola tu nedavno diskusia o mrazenych rybach a nemoznosti pripravy. Tu je dokaz ked sa chce a clovek si spravne vyberie, vysledok je presne ako z cerstvej. Aj lepsi lebo na rozdiel cerstvych vsetky rybacie parazity su zlikvidovane. Pouzil som jednu z najlacnejsich ryb Whiting (Merlangius merlangus).

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kupit mrazenu ryby je pomerne zlozite, lebo vacsina je utopena v lade a napita vodou a je pod technickym nazvom glazura. Ale najdu sa mrazene ryby, ktore boli rychlo zmrazene (snap frozen) na lodi.

    Opražená ryba z mrazených filiet (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aj rychlo zmrazene mozu byt nekvalitne zmrazene tzv. spalene, vidime to podla toho ze maso ma inu farbu ako ma mat. Spravne zmrazena ryba vyzera podobne ako cerstva.

    Opražená ryba z mrazených filiet (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rybu dame vecer do ladnicky pomaly rozmrazit, ale nie uplne! Na druhy den rybu umyjeme studenou vodou a ked su nahodou zbytky ladu tak sa ich zbavime. Teraz nas caka najpracnejsia cast pripravy, poriadne vysusit filety zo vsetkych stran, musime ich niekolko raz vysusit papierovou utierkou. Posolime, okorenime a zlahka obalime v muke (oprasime).

    Opražená ryba z mrazených filiet (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici rozohrejeme lyzicu dve oleja a trochu masla na chut, a dame oprazit najprv kozou dolu. Kolko? V mojom pripade filety boli mensie tak asi 3 - 4 minuty, opatrne podberackou otocime a dokoncime 2 minuty. Serviroval som s anglickou petrzlenovou omackou.

    Opražená ryba z mrazených filiet (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia68
Ďakujem za recept,v najbližších dňoch vyskúšam,lebo Ty máš perfektné recepty.Jasné,že *****,lebo keď sa chce,tak sa dá a hoci som ešte neochutnala,nepochybujem o výsledku.Lebo @2010 je zárukou kvality (teda pre mňa).
haji
Jasně napsané, hezky provedený recept. Moc se mi líbí popis práce s rybou. Jako suchozemec se ráda poučím. Hned bych si s chutí dala celou porci. Krásná fota! Díky moc za sdílení i to, že držíš slovo. Dám na tvé rady a věřím v úspěch, hlavně při nákupu.
Dovolím si vložit link:  cs.wikipedia.org/wiki/Treska_bezvous%C3%A1...
bubaya
Hľadala som čo je Wittling alebo Witting a to je treska merlan, alebo treska bezfúza, a je považovaná za veľmi dobrú treskovitú rybu s pevným mäsom. Nikdy som nemala odvahu ju kúpiť, tak vďaka za informácie. Aj za recept, samozrejme. Ja si do múky dávam soľ aj všelijaké koreniny podľa chuti, všetko v jednom. Tá chrumkavá kôročka na rybke, to je to najlepšie.
afataga
zda sa, ze si to zvladol, mna viac zaujima ta omacka, sparglu mam doma, mozes sem napisat strucny recepis? dik
2010
Dakujem za pekne komentare, ta ryba je naozaj lacna na to ze nie je z umeleho chovu a cenovo je podobna ako pangas.
Na tu anglicku petrzlenovu omacku je vela receptov, ja som pouzil tento
 www.goodtoknow.co.uk/recipes/384163/Parsley-sauce...

Do mlieka dame povarit cibulu, bobkovy list, cele korenie, trochu muskatoveho orechu a stopky z petrzlenovej vnate.
Z masla a muky si spravime zaprazku, vlejeme ochutene precedene mlieko vymiesame na omacku a potom pridame na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat, ochutime citronovou stavou a sol, korenie.
afataga
dik, len u mna bude problem s mliekom, ja ho doma nedrzim a ked kupim liter, nemam kde pouzit zvysok, ale ochutenie vyuzijem, ja robim taketo omacky tak, ze zredukujem slahackovu smotanu a pridam co chcem a netreba tym padom muku, do tej tvojej by sa siklo aj trochu franc. horcice ma tak napadlo
haji
@Afataga (6.4.2017 16:06)
Afi, můžeš koupit jen 1/2 litr mléka, s tím bys mohla v pohodě jednorázově vyjít.
afataga
@Haji (6.4.2017 16:30)

dik, ale pre mna je to ako mensia cisterna a aj tak ho nemaju vsade
1x haji
afataga
@Frezia68 (6.4.2017 16:48)

ale ja nechcem mlieko :-), ale ano, aj tak sa da, aplikujem s jogurtom, alebo kyslou smotanou, ak potrebujem mlieko do kolaca a nemusim vylievat mlieko do odpadu aj ked otazka je, ci to mlieko je ozaj este mlieko
bubaya
@Afataga (6.4.2017 20:07)
Tak kúp 2 dl smotany na varenie, to máš v Kauflande za 49 centov a máš po probléme. Aj omáčka bude lepšia ako z mlieka.
afataga
Hadaj co som dnes varila na obed, u mna male zmeny: vela chilli, miesto kukurice hrasok a na konci som supla trochu majoranky, syr som nedala, akosi sa mi tam nehodil. Tusila som, ze to bude mnamka :-) a nemylila som sa, bohovske:


afataga
A tu petrzlenovu omacku som prerobila na pazitkovu s malymi upravami, tiez dobre
2010
Vyzera to super, ja som momentalne pochovany pod zakazkami, takze najlepsi kratky unik je ist daco skusit.Pridal som nedavno recept na cinu,a dnes som skusal ako to ty azijci robia ked pouzivaju lacne hovadzie namiesto draheho a stale to maju super makke, vola sa to velveting
( sametovanie).


1x haji
afataga
@2010 (12.4.2017 16:55)

parada, pozerala som na googli, nasla som len po anglicky, ale nevadi, mam skopirovane aj tvoje dva rcp., tiez su v poradovniku, myslim ze flank bude na to super
2010
Ked mame drahu zmrazenu rybu priprava je ovela jednoduchsia,
osusit filet, stedro posypat na hrubo drvenymi koreninami a solou, rozotriet a vtlacit olivovy olej a na niekolko minut podla chute na suchy rozohriaty grill.




2010
Na hrubo podrvene koriandrove semienka, cierne korenie, sol, biely a cierny sezam a tuniak na grill.









SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia