Opražená ryba z mrazených filiet fotorecept
Foto: 2010
Bola tu nedavno diskusia o mrazenych rybach a nemoznosti pripravy. Tu je dokaz ked sa chce a clovek si spravne vyberie, vysledok je presne Zobraziť celý popisBola tu nedavno diskusia o mrazenych rybach a nemoznosti pripravy. Tu je dokaz ked sa chce a clovek si spravne vyberie, vysledok je presne ako z cerstvej. Aj lepsi lebo na rozdiel cerstvych vsetky rybacie parazity su zlikvidovane. Pouzil som jednu z najlacnejsich ryb Whiting (Merlangius merlangus).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kupit mrazenu ryby je pomerne zlozite, lebo vacsina je utopena v lade a napita vodou a je pod technickym nazvom glazura. Ale najdu sa mrazene ryby, ktore boli rychlo zmrazene (snap frozen) na lodi.
-
2
Aj rychlo zmrazene mozu byt nekvalitne zmrazene tzv. spalene, vidime to podla toho ze maso ma inu farbu ako ma mat. Spravne zmrazena ryba vyzera podobne ako cerstva.
-
3
Rybu dame vecer do ladnicky pomaly rozmrazit, ale nie uplne! Na druhy den rybu umyjeme studenou vodou a ked su nahodou zbytky ladu tak sa ich zbavime. Teraz nas caka najpracnejsia cast pripravy, poriadne vysusit filety zo vsetkych stran, musime ich niekolko raz vysusit papierovou utierkou. Posolime, okorenime a zlahka obalime v muke (oprasime).
-
4
Na panvici rozohrejeme lyzicu dve oleja a trochu masla na chut, a dame oprazit najprv kozou dolu. Kolko? V mojom pripade filety boli mensie tak asi 3 - 4 minuty, opatrne podberackou otocime a dokoncime 2 minuty. Serviroval som s anglickou petrzlenovou omackou.
Dovolím si vložit link: cs.wikipedia.org/wiki/Treska_bezvous%C3%A1...
Na tu anglicku petrzlenovu omacku je vela receptov, ja som pouzil tento
www.goodtoknow.co.uk/recipes/384163/Parsley-sauce...
Do mlieka dame povarit cibulu, bobkovy list, cele korenie, trochu muskatoveho orechu a stopky z petrzlenovej vnate.
Z masla a muky si spravime zaprazku, vlejeme ochutene precedene mlieko vymiesame na omacku a potom pridame na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat, ochutime citronovou stavou a sol, korenie.
Afi, můžeš koupit jen 1/2 litr mléka, s tím bys mohla v pohodě jednorázově vyjít.
dik, ale pre mna je to ako mensia cisterna a aj tak ho nemaju vsade
ale ja nechcem mlieko :-), ale ano, aj tak sa da, aplikujem s jogurtom, alebo kyslou smotanou, ak potrebujem mlieko do kolaca a nemusim vylievat mlieko do odpadu aj ked otazka je, ci to mlieko je ozaj este mlieko
Tak kúp 2 dl smotany na varenie, to máš v Kauflande za 49 centov a máš po probléme. Aj omáčka bude lepšia ako z mlieka.
( sametovanie).
parada, pozerala som na googli, nasla som len po anglicky, ale nevadi, mam skopirovane aj tvoje dva rcp., tiez su v poradovniku, myslim ze flank bude na to super
osusit filet, stedro posypat na hrubo drvenymi koreninami a solou, rozotriet a vtlacit olivovy olej a na niekolko minut podla chute na suchy rozohriaty grill.