Pražma s červenou bazalkou a baby špenátom
Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 25. apríla 2018
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 25. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
50 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
podľa chuti (do masla – tymian, rozmarín, bazalka...) |
|
3 strúčiky |
|
štipka |
|
z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Pražmy umyjeme a usušíme. Zmäknuté maslo zmiešame s posekanými bylinkami. Do rýb spravíme jemné zárezy, kožu potrieme pripraveným bylinkovým maslom, aby chuť a vôňa byliniek prenikli do mäsa.
- 2
Do vnútra rýb vložíme zopár vetvičiek červenej bazalky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 30 minút. Pečieme, až kým koža nie je zlatistej farby.
- 3
Špenátová príloha: Cesnak nasekáme na plátky, jemne ho opražíme na bylinkovom masle a pridáme premytý baby špenát, ktorý len sprudka sparíme, pridáme štipku soli a potom odstavíme. Špenát by si mal zachovať peknú zelenú výraznú farbu. Pri podávaní rybu pokvapkáme šťavou z citróna a kladieme na pripravený špenát. Dozdobíme červenou bazalkou.
Tiež pražma:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu