Pečená pražma
Pečená pražma

Pražma s červenou bazalkou a baby špenátom

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 25. apríla 2018
Pražma s červenou bazalkou a baby špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
50 g
250 g
100 g
podľa chuti (do masla – tymian, rozmarín, bazalka...)
3 strúčiky
štipka
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Pražmy umyjeme a usušíme. Zmäknuté maslo zmiešame s posekanými bylinkami. Do rýb spravíme jemné zárezy, kožu potrieme pripraveným bylinkovým maslom, aby chuť a vôňa byliniek prenikli do mäsa.

  2. 2

    Do vnútra rýb vložíme zopár vetvičiek červenej bazalky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 30 minút. Pečieme, až kým koža nie je zlatistej farby.

  3. 3

    Špenátová príloha: Cesnak nasekáme na plátky, jemne ho opražíme na bylinkovom masle a pridáme premytý baby špenát, ktorý len sprudka sparíme, pridáme štipku soli a potom odstavíme. Špenát by si mal zachovať peknú zelenú výraznú farbu. Pri podávaní rybu pokvapkáme šťavou z citróna a kladieme na pripravený špenát. Dozdobíme červenou bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia