
Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou
Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko,...

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....

Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.

Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.

Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom
Dnešný sviatočný obed

Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...

Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...

Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....

Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989
Skúšam recepty z kalendára Gazdinka 1989.

Bramborové špalíčky se špenátem a pečený bůček
Chtěl jsem dělat bramborové knedlíky a pak jsem se rozhodl pro špalíky. Potřeboval jsem udělat vepřovou...

Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou
Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

Špíz z troch druhov mäsa s grilovanou kukuricou
Špíz podávame s grilovanou zeleninou, pečeným zemiakom, kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.

Bravčová panenka na kukuričnej kaši
Všeobecne používané prílohy môžeme nahradiť častokrát zabúdanou zámeškou, kukuričnou kašou, s ktorou v tomto videu...

Líčka s chrenovým žemľovým nákypom
Čaro domova a tradícií. Tak vyzerá najkrajšia podoba Vianoc. Spravidla nechýba kapustnica a kapor so šalátom, ale ani ďalšie jedlá,...

Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami
Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...

Domáca gulášová polievka
Vo väčšom hrnci opražíme na troche masti slaninu nakrájanú na menšie kocky. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu...

Bravčová minútka na mandliach a makadámiách
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“ Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku....

Zeleninový šalát s bravčovými rezančekmi a so strateným vajcom
Bravčové karé nakrájame na rezančeky. Na panvicu dáme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú šalotku,...

Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....

Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Cuketové placky s bravčovými kúskami
Mäso nakrájame na rezance alebo kocky. Dáme ho na rozohriaty olej a sprudka opečieme. Keď...