Krupoto s mletým mäsom a so špenátom fotorecept
Foto: kucharka
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie a zaplnenie žalúdka? Toto jedlo je presne do takéhoto Zobraziť celý popisPoznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie a zaplnenie žalúdka? Toto jedlo je presne do takéhoto dňa. Recept je od mojich obľúbených A. Carluccio a G. Contaldo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troche olivového oleja opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Opečieme do “chrumkava”. Pridáme premyté krúpy.
-
2
Krúpy poopekáme a zalejeme vínom. Nasleduje špenát.
-
3
Dolievame vývarom, vždy po “žufankách” .. ( naberačkách :-)) ) Dávame pozor, vždy musí byť dostatočné množstvo vývaru, nesmie sa vyvariť do sucha.
-
4
Asi tak po 45 min máme navarené. Krupoto by malo byť “mokré” ... “čvachtavé” ako to počasie.
Diskusia k receptu