Krupoto s mletým mäsom a so špenátom fotorecept
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie a zaplnenie žalúdka? Toto jedlo je presne do takéhoto Zobraziť celý popisPoznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie a zaplnenie žalúdka? Toto jedlo je presne do takéhoto dňa. Recept je od mojich obľúbených A. Carluccio a G. Contaldo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na troche olivového oleja opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Opečieme do “chrumkava”. Pridáme premyté krúpy.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Krúpy poopekáme a zalejeme vínom. Nasleduje špenát.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Dolievame vývarom, vždy po “žufankách” .. ( naberačkách :-)) ) Dávame pozor, vždy musí byť dostatočné množstvo vývaru, nesmie sa vyvariť do sucha.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Asi tak po 45 min máme navarené. Krupoto by malo byť “mokré” ... “čvachtavé” ako to počasie.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu