
Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...

Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...

Pochúťkové karé podľa kolegyne
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

Plnené kapustné listy
Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989
Skúšam recepty z kalendára Gazdinka 1989.

Zha jiang mian
Ďalšia relatívna rýchlovka. Musel som to trochu upraviť kvôli ingredienciám čo je tu problém zohnať, ale chuťovo sa to veľmi podobá....

Pečené bravčové koleno
"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....

Bravčové mäso s vlašskými orechmi
Ak radi experimentujete a skúšate nové chute, vyskúšajte tento jednoduchý recept s kombináciou netradičných chutí.

Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...

Pečená plnená červená paprika
Tip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie...

Šošovicový prívarok
Tento recept je je pre tých, ktorý sa vracajú k receptom, ktoré chutili aj našim...

Ryža s bravčovým karé
Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené jedlo plné chuti....

Bravčový steak so zeleninovou oblohou
Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa...