Znojemské bravčové ragú fotorecept
Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a zavarenými uhorkami.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 50 g domáca |
|
| 1 |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL (Zlatý klas) |
|
| 2 ks varené |
|
| 2 ks |
|
| 1 KL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na rajnicu som dala nakrájanú slaninu na kocky, opiekla som a keď uvoľnila tuk, pridala cibuľu a spolu opekala. Pridala som na kocky nakrájané mäso a spolu krátko podusila. Pridala mletú červenú papriku a paradajkovú šťavu, zmiešala a podliala som mäsovým vývarom. Osolila, okorenila, pridala som horčicu a mäso dusila do mäkka. Keď bolo mäso polomäkké len tak som posypala hrubou múkou a tým sa šťava zahustila. Počas dusenia som podľa potreby podliala vývarom.
-
2
Vajcia som uvarila, ošúpala a spolu s uhorkami nakrájala na kocky...
-
3
...pridala som ich už úplne mäkkému mäsu a zároveň som pridala zelenú čerstvú majoránku, ktorá veľmi príjemne ochutila jedlo.
-
4
Jedlo som podávala s varenou ryžou. Prajem vám dobrú chuť.









To je Izka, tu je zakazane kritizovat, jedlo je vyborne, prezentacia akovzdy izkovzky na povazenie