Pečená bravčová krkovička
Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička Fudo

kvakac - fotkakvakac, 15. decembra 2018
Pečená krkovička Fudo
Foto: kvakac

Fudo je skratka - furt dobrá - či tepla, či studená, či s chlebom, či s ryžou a či so zemiakmi. Toľko je tu Zobraziť celý popisFudo je skratka - furt dobrá - či tepla, či studená, či s chlebom, či s ryžou a či so zemiakmi. Toľko je tu už sladkosti tak niečo aj iné uvariť, aby sa sladkosti neprejedli, tá ne.

8 - 10
porcií
10 minút
príprava
240 minút
na 150/200 °C

Suroviny

2000 g bez kosti
400 g bez kosti (plátky)
300 g neúdený (gouda alebo iný - plátky)
podľa chuti
 čerstvo mleté
 na potretie hrnca




Postup

  1. 1

    Je to tak jednoduché, že som to ani nefotil až hotové. Slaninu a syr použijeme plátky. Použijeme kvalitný hrniec alebo pekáč z jenského skla, aby nám to neprihorelo. Takže hrniec potrieme olejom alebo masťou. Na spodok uložíme celistvú vrstvu údeného boku. Na to uložíme celistvú vrstvu mäsa pokrájaného na hrubšie rezne, ktoré teraz posolíme a posypeme koreninami.

    Pečená krkovička Fudo - obrázok 1
  2. 2

    Teraz na to uložíme vrstvu údeného boku a na to vrstvu syra. Ďalej vrstvu mäsa, ktoré znovu posolíme a okoreníme. Na mäso teraz syr a údený bok a okoreníme. To som mal vrch. Mne vyšli dve vrstvy mäsa, tri vrstvy slaniny a dve vrstvy syra. Nepodlievame, žiadna voda, ani olej. Samé si pustí toľko masti, že jej bude dosť.

    Pečená krkovička Fudo - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme vrchnou časťou misy a dáme do rúry na 140 °C - 150°C na 210 minút. Potom to ešte otvorené pripečieme pri 200 °C na 20 - 30 minút. Verte pri tej vôni vám v žalúdku budu všetci čerti vyhrávať. U nás to ide ako prvé s chlebom. Potom si prílohu sami zvolíte. Ide k tomu rôzna príloha. Takže trochu zmeny po toľkých sladkostiach.

    Pečená krkovička Fudo - obrázok 3

Diskusia k receptu

sovka62
Som sa ja našpekulovala, čo to je za spôsob prípravy, to FUDO. V živote som nepočula, ale stačilo otvoriť recept a všetko bola jasné. Smiala som sa na celé kolo. Nielen recept výborný, ani ten názov nemá chybu.
kvakac
@Sovka62 (15.12.2018 11:50)

To máme medzi známymi zaužívané kadejaké skratky. Vďaka za koment.
kvakac
@Kimlo (15.12.2018 12:46)

Máš plnú pravdu preto som to sem pridal. Akúkoľvek stránku, nie len Varechu otvorím a všetko koláče a zákusky.
haji
Recept je bezvadný. Pevně věřím, že můj brácha by si pod něj ustlal. Fudo mě dostalo! Jen mít ten dobrý uzený bok, domácí je nejlepší. To už fantazíruju za hladu... Krásná práce, pánský recept jako řemen! Moje poklona @Kvakac , boj proti virtuální vánoční cukrovce ti pěkně vyšel!
denyany
Paráda. Toto iste vyskúšam. Aj ja dnes pečiem; bôčik a stehno z barana ;-)
1x kvakac
kvakac
@Haji (15.12.2018 14:27)

Ďakujem za pekné slova. Netreba hladovať, ale si dať takejto dobroty aj bratovi.
1x haji
kvakac
@Staja (16.12.2018 07:48)

Oplatí sa skúsiť a ta šťava čo tam vznikne pečením aj ta je dobrá s chlebom.
begonia2
Idem to dnes piecť všetko mám pripravené. Rozmýšľam o tom podliati, ale keď píšeš nie tak nie. Dám potom vedieť, ako to dopadlo.
1x kvakac
evelynba
Paráda, ukladám ako inšpiráciu, určite ešte teraz v zime vyskúšam. Aj ja sa teraz s nadšením vrhám na každý nový recept na Vareche, ktorý nie je sladký. Tá vianočná cukrovka už hrozí aj mne, najmä keď som po otcovi zdedila také motto, že "najlepší dezert je šnicľa". :-)
begonia2
Vďaka za recept, ja som pridala aj kolieska šunky. Pri pečení voňal cely dom. Všetko sme zjedli na obed, len ta masť ostala hrnci a na tú chodia teraz chlapi si do nej máčať chlieb. Mal si pravdu vzniklo tam dosť tej masti, alebo šťavy aj ta je chutná. Veľmi nám to chutilo, dokonca aj vnúčencom. Pritom nie je veľa práce s prípravou a pečie sa to samo. Najhoršie je to čakanie pri tej vôní.
1x kvakac