Pečená krkovička Fudo
Foto: kvakac
Fudo je skratka - furt dobrá - či tepla, či studená, či s chlebom, či s ryžou a či so zemiakmi. Toľko je tu Zobraziť celý popisFudo je skratka - furt dobrá - či tepla, či studená, či s chlebom, či s ryžou a či so zemiakmi. Toľko je tu už sladkosti tak niečo aj iné uvariť, aby sa sladkosti neprejedli, tá ne.
porcií
príprava
na 150/200 °C
Suroviny
2000 g bez kosti |
|
400 g bez kosti (plátky) |
|
300 g neúdený (gouda alebo iný - plátky) |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
čerstvo mleté |
|
|
|
na potretie hrnca |
|
Postup
-
1
Je to tak jednoduché, že som to ani nefotil až hotové. Slaninu a syr použijeme plátky. Použijeme kvalitný hrniec alebo pekáč z jenského skla, aby nám to neprihorelo. Takže hrniec potrieme olejom alebo masťou. Na spodok uložíme celistvú vrstvu údeného boku. Na to uložíme celistvú vrstvu mäsa pokrájaného na hrubšie rezne, ktoré teraz posolíme a posypeme koreninami.
-
2
Teraz na to uložíme vrstvu údeného boku a na to vrstvu syra. Ďalej vrstvu mäsa, ktoré znovu posolíme a okoreníme. Na mäso teraz syr a údený bok a okoreníme. To som mal vrch. Mne vyšli dve vrstvy mäsa, tri vrstvy slaniny a dve vrstvy syra. Nepodlievame, žiadna voda, ani olej. Samé si pustí toľko masti, že jej bude dosť.
-
3
Zakryjeme vrchnou časťou misy a dáme do rúry na 140 °C - 150°C na 210 minút. Potom to ešte otvorené pripečieme pri 200 °C na 20 - 30 minút. Verte pri tej vôni vám v žalúdku budu všetci čerti vyhrávať. U nás to ide ako prvé s chlebom. Potom si prílohu sami zvolíte. Ide k tomu rôzna príloha. Takže trochu zmeny po toľkých sladkostiach.
To máme medzi známymi zaužívané kadejaké skratky. Vďaka za koment.
Máš plnú pravdu preto som to sem pridal. Akúkoľvek stránku, nie len Varechu otvorím a všetko koláče a zákusky.
To je veru pravda. Krásne sviatky aj Vám želám.
Ďakujem za pekné slova. Netreba hladovať, ale si dať takejto dobroty aj bratovi.
To by som si veru dal, tiež máš dobrý obed.
Ďakujem za milý koment.
Oplatí sa skúsiť a ta šťava čo tam vznikne pečením aj ta je dobrá s chlebom.
Oplatí sa vyskúšať.
Presne to je aj moje motto. Nuž a už to asi nezmením, len to tak ostane.
Teší ma , že si skúsila a chutilo aj vám.