Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste fotorecept
Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok.
25 minút
príprava
príprava
50-55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 500-600 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks stredná | 
                                                             | 
                                                    
| 4-5 strúčikov | 
                                                             | 
                                                    
| na vymastenie zapekacej misy | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Príprava surovín na varenie.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s cibuľou. Ryžu prepláchneme, necháme postáť v teplej vode. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme vajíčka, scedené ryžu a všetko premiešame.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Zapekaciu misu vymastíme, na dno rozložíme strúčiky cesnaku v šupke, kapustu, ktorú predtým trochu prepláchneme a scedíme- Z mäsovej zmesi lyžicou urobíme guľky, rozložíme na kapustu a zakryjeme ďalšou kapustou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
V smotane rozmiešame paradajkový pretlak, prelejeme kapustu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút. Podávame s knedľou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť. Po upečení.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu