
Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...

Chudnutie s Varechou 5. deň
Pri chudnutí je dobrý každý tip na chutné jedlo. V tomto videu vám opäť prinášame jedálniček...

Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi
Rybu si asi 2 hod. pred pečením osušíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom,...

Pečený dúhový pstruh so zelerovým šalátom
Objavila som v Jednote akciu na dúhového pstruha a tak som sa snažila ho upraviť chutne a...

Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

Plnený pstruh na izraelský spôsob
Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou...

Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, ...

Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier
Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol...

Ryba v jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je...

Vianočná rybacia polievka
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame...

Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...

Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....

Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...

Szegedské halászlé
Kaprovi odrežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Mäso nakrájame na kocky a odložíme do chladničky. Do...

Pstruh po domácky
Tento recept patrí k mojim obľúbeným jedlám a preto som sa ho rozhodol zverejniť a robíme ho...

Rybacia polievka so zeleninou
Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na...

Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...

Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.

Rybka parená, rybka pečená
Ten môj mi zas doniesol kapra... nie je rybár, len má kamarátov rybárov... tak...

Štedrovečerná večera
Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine nenahraditeľný vianočný recept:-).

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

Štedrovečerný vegetariánsky kapor
Dcérka Lucia (14) sa prepadla do vegetariánstva. Nepomáha, že jej spoza rohu radím, že...

Šalát s údeným pstruhom
Melón rozkrojíme na polovice a semienka vyberieme. Polievkovou lyžicou melón vykrajujeme a rozložíme na taniere...

Ryba v plechu
Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba...

Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...

Losos na španielsky spôsob
Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na...

Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....