Zubáč s limetkovou omáčkou
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 10. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hlbokej panvičky dáme olej, víno, polovicu masla, šťavu z polovice limetky, soľ a korenie. Prilejeme vodu tak, aby bol zubáč do polovice ponorený. Prevaríme, vložíme zubáča a varíme asi sedem minút. Potom ho obrátime a varíme ešte päť minút.
- 2
Filetu potom vyberieme, šťavu vydusíme a pridáme druhú polovicu masla, múku a vytvoríme zápražku. Prilejeme sójovú omáčku, kvapku vody a smotanu. Varíme, kým nevznikne krémová omáčka.
- 3
Brokolicu oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode tak, aby zmäkla, ale nerozvarila sa. Vyberieme ju, vysušíme a ugrilujeme na oleji. Ryžu vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme ako cestovinu. Scedíme, ešte keď je spolovice surová, necháme vychladnúť a premiešame. Dáme do keramickej šálky a dovaríme ju v mikrovlnke asi 1,5 minúty. Nakoniec ryžu vyklopíme na tanier a podávame ako prílohu k rybe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu