Zubáč s limetkovou omáčkou

Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 10. marca 2014
Zubáč s limetkovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
1 PL
1 ks
1 PL
1 čl
1 čl
150 g




Postup

  1. 1

    Do hlbokej panvičky dáme olej, víno, polovicu masla, šťavu z polovice limetky, soľ a korenie. Prilejeme vodu tak, aby bol zubáč do polovice ponorený. Prevaríme, vložíme zubáča a varíme asi sedem minút. Potom ho obrátime a varíme ešte päť minút.

  2. 2

    Filetu potom vyberieme, šťavu vydusíme a pridáme druhú polovicu masla, múku a vytvoríme zápražku. Prilejeme sójovú omáčku, kvapku vody a smotanu. Varíme, kým nevznikne krémová omáčka.

  3. 3

    Brokolicu oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode tak, aby zmäkla, ale nerozvarila sa. Vyberieme ju, vysušíme a ugrilujeme na oleji. Ryžu vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme ako cestovinu. Scedíme, ešte keď je spolovice surová, necháme vychladnúť a premiešame. Dáme do keramickej šálky a dovaríme ju v mikrovlnke asi 1,5 minúty. Nakoniec ryžu vyklopíme na tanier a podávame ako prílohu k rybe.

Diskusia k receptu

vcelka
To vyzera tak pekne elegantne... akurat na svadbu. Mam sa kvoli tomu znoivu vydat ? (Len co urobim s manzelom, ked jemu sa znovu do toho svadobneho harasenia nechce...)
michalkruzic
Skuste ho poziadat o ruku :) mozno to vnom nieco prebudi a bude sa mu chciet. Ja vam to potom pridem uvarit :))
bozulka
Mne by sa to páčilo viac bez zápražky,veď smotana to zahustí a stačila by mi len brokolica bez ryže,ja som skromná...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia