Pečený dúhový pstruh so zelerovým šalátom

tetrisss - fotkatetrisss, 5. decembra 2011
Pečený dúhový pstruh so zelerovým šalátom
Foto: tetrisss

Objavila som v Jednote akciu na dúhového pstruha a tak som sa snažila ho upraviť chutne a zdravo, poprípade aby som mohla túto úpravu Zobraziť celý popisObjavila som v Jednote akciu na dúhového pstruha a tak som sa snažila ho upraviť chutne a zdravo, poprípade aby som mohla túto úpravu použiť aj ako pokrm na Vianoce. Jedlo bolo chutné a ľahké, vrele odporúčam.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
3 lyžice
7 dkg
3 lyžice
1 ks
1 ks
5 dkg
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mrazené pstruhy necháme trochu odmraziť, nožom potom odstránime šupiny, čiže to lesklé na rybe. Po celkovom odmrazení ryby umyjeme, osušíme, posolíme vnútri aj vonku. Necháme pol hodiny odležať. Múku zmiešame s grilovacím korením, korením a dáme ju do dlhšej nádoby.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a vložíme primeraný pekáčik, do neho dáme polovicu masla a olej, necháme rozohriať. Do ryby vložíme po kúsku zo zvyšného masla, obalíme v ochutenej múke a vložíme do rozohriateho tuku. Ak by sme mali nejaké zelené vňate, môžeme spolu s maslom vložiť do ryby aj tieto.

  3. 3

    Ryby pečieme v rúre asi 20 minút, za tento čas ryby raz otočíme a polievame výpekom. Hotové ryby sa dajú jednoducho vykostiť a to podvihnitím jednej strany ryby, chrbtica sa ľahko uvoľní a potom vytiahneme aj zvyšok.

  4. 4

    Na šalát si očistíme zeleninu, na jemno ju pokrájame, aj syr, nabudúce postrúham hádam a len spojíme majonézou, cesnak roztlačíme. Môžeme trochu pridať citrónovú šťavu. Môžeme podávať s čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu

evusik
pstruh, aj napriek tom, že je to naša ryba a je teda relatívne dostupná, je pre mňa vždy veľká delikatesa.... a ten tvoj vyzerá výborne a aj šalát je určite výborný, tiež robím podobný.... narobila si mi veľké chute.... my sme dnes varili rybaciu polievku :-)
danculka
zelerový šalátik mám aj ja rada,mne by stačil aj bez pstruha...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia