Amur v eintopfe fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 18. novembra 2015

Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným spôsobom.

2-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 190-200 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
0,5 ks
0,5 ks
5 ks
2 PL
1 ČL
0,5 ČL
0,5 ČL
1 PL
6 - 7 ks
0,5 - 1 dcl




Postup

  1. 1

    Pracovala som v jenskej mise. Naplátkovala som do nej očistenú cibuľu, nakúskovala zelenú mäsitú papriku a kápiu a na hrubšie plátky pokrájala zemiaky. Osolila a okorenila som zmes mletou rascou, poliala bazalkovým olejom (recept od @mijaity), premiešala a opekala na platni asi 5 minút. Potom som priliala víno a nechala ešte 5 minút dusiť. Rúru som zapla na 190°C.

    Amur v eintopfe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté a osušené podkovičky amura som z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a pokvapkala čerstvou citrónovou šťavou. Takto som ich pokládla na zemiakový základ.

    Amur v eintopfe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aby sa ryba počas pečenia nevysušila, poprikrývala som ju plátkami bacon slaniny a nezakrytú misu som vložila do predhriatej rúry na 30 minút, ku koncu som teplotu zvýšila na 200°C. Zemiaky sa dorobia, ryba upečie a slanina nie je veľmi údená, neprebije, len podčiarkne chuť ryby.

    Amur v eintopfe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedlo je hotové, víno k nemu vychladené.

    Amur v eintopfe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Veľmi nám chutilo, šťavy bol dostatok. Žiadnu inú prílohu som nepodávala, stačilo to, čo bolo v mise.

    Amur v eintopfe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Amur je chuťovo vynikajúca ryba, nemá tak veľa kostí, aby nás odradili. V tomto jedle sa dá nahradiť podľa mňa aj akoukoľvek inou rybou.

    Amur v eintopfe (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
Aj ja by som si pochutila na tv ojej rybke.5
cesminaz
Ryby mame strasne radi :-) a aj ked tuto rybu vobec nepoznam,verim ze by mi tiez chutila :-)
denyany
Amur je výborná ryba, aj v tvojej úprave musela byť skvelá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia