Foto: kukulienka71
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným spôsobom.
porcie
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Pracovala som v jenskej mise. Naplátkovala som do nej očistenú cibuľu, nakúskovala zelenú mäsitú papriku a kápiu a na hrubšie plátky pokrájala zemiaky. Osolila a okorenila som zmes mletou rascou, poliala bazalkovým olejom (recept od @mijaity), premiešala a opekala na platni asi 5 minút. Potom som priliala víno a nechala ešte 5 minút dusiť. Rúru som zapla na 190°C.
-
2
Umyté a osušené podkovičky amura som z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a pokvapkala čerstvou citrónovou šťavou. Takto som ich pokládla na zemiakový základ.
-
3
Aby sa ryba počas pečenia nevysušila, poprikrývala som ju plátkami bacon slaniny a nezakrytú misu som vložila do predhriatej rúry na 30 minút, ku koncu som teplotu zvýšila na 200°C. Zemiaky sa dorobia, ryba upečie a slanina nie je veľmi údená, neprebije, len podčiarkne chuť ryby.
-
4
Jedlo je hotové, víno k nemu vychladené.
-
5
Veľmi nám chutilo, šťavy bol dostatok. Žiadnu inú prílohu som nepodávala, stačilo to, čo bolo v mise.
-
6
Amur je chuťovo vynikajúca ryba, nemá tak veľa kostí, aby nás odradili. V tomto jedle sa dá nahradiť podľa mňa aj akoukoľvek inou rybou.
@cesminaz , amur je rybka ako píše @denyany ;-P Vďaka, baby -rybomilky:-)