Dunajský sumec na smotane
Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 8. mája 2014
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 8. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pekáč vymastíme a poukladáme doň uvarené zemiaky bez šupky, pokrájané na plátky. Potom pokrájanú cibuľu, papriky, paradajky a slaninu. Jednotlivé vrstvy osolíme.
- 2
Ako poslednú dáme rybu, ktorú osolíme, ochutíme mletou červenou paprikou a polejeme rozpusteným maslom. Pečieme v rúre na 180 °C.
- 3
Keď je ryba napoly upečená, polejeme ju smotanou zmiešanou s vajcom a ochutenou štipkou bieleho korenia a dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Édes@redenc , také ľahké nevieš? no v mori, čo myslíš, áno či nie? DDD
nie, o prílohe sa v recepte nepíše.
www.dobre-recepty.sk/detail/11447-sumec-po-dunajsky/...
www.panorama.sk/sk/sprievodca/dolu-dunajom-za-sumcom-lu...