Dunajský sumec na smotane

Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 8. mája 2014
Dunajský sumec na smotane
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
200 g
200 g
1 kg
500 ml
3 ks
250 g
150 g
1 čl
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pekáč vymastíme a poukladáme doň uvarené zemiaky bez šupky, pokrájané na plátky. Potom pokrájanú cibuľu, papriky, paradajky a slaninu. Jednotlivé vrstvy osolíme.

  2. 2

    Ako poslednú dáme rybu, ktorú osolíme, ochutíme mletou červenou paprikou a polejeme rozpusteným maslom. Pečieme v rúre na 180 °C.

  3. 3

    Keď je ryba napoly upečená, polejeme ju smotanou zmiešanou s vajcom a ochutenou štipkou bieleho korenia a dopečieme.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Nejak mi ten obrázok nesedí s názvom a receptom. Vypadá to ako dusený sumec na zemiakovom šaláte. Nikde tam není vidieť zemiaky v šupke, papriku, cibuľu, paradajky. A po prepečení by to neostalo také biele ako zemiaky v majonéze.
ryza tam nie je urcite, to je nejaky zvlastny zemiakovy salat, vlastne ako keby zemiaky zmiesane so smotanou a koprom, ale kde su tie paradajky, papriky a slanina, to nechapem. Ani ryba nevyzera zapecena so smotanou a vajcom. Ako vzdy - fotka nekoresponduje s receptom...
Mne sa tiež tie zemiaky nezdajú, ale ja tam zasa vidím akoby karfiol, veď sa lepšie pozrite, najmä tam, vľavo.....a @terakota , on nepíše, že zemiaky v šupke, ale bez......jednoznačne to nie je obrázok k receptu, škoda.

Pridaj komentár k receptu: