Dunajský sumec na smotane

Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 8. mája 2014 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Dunajský sumec na smotaneFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
200 g
200 g
1 kg
500 ml
3 ks
250 g
150 g
1 čl
1 PL
2 PL
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Pekáč vymastíme a poukladáme doň uvarené zemiaky bez šupky, pokrájané na plátky. Potom pokrájanú cibuľu, papriky, paradajky a slaninu. Jednotlivé vrstvy osolíme.

  2. 2

    Ako poslednú dáme rybu, ktorú osolíme, ochutíme mletou červenou paprikou a polejeme rozpusteným maslom. Pečieme v rúre na 180 °C.

  3. 3

    Keď je ryba napoly upečená, polejeme ju smotanou zmiešanou s vajcom a ochutenou štipkou bieleho korenia a dopečieme.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist