Ryba v jogurtovej omáčke

slawek - fotkaslawek, 8. decembra 2012
Ryba v jogurtovej omáčke
Foto: slawek

Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je filé. Stonkový zeler v kombinácii s bielym jogurtom ozvláštni a obohatí jej chuť. Lahodná ryba sa tak stane nezabudnuteľnou.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks stopky
2 ks
1 ks malá
100 ml
2 porcie (alebo biela ryba)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zelerové stopky, cesnak a cibuľu pokrájame na kocky a dáme na panvicu s horúcim olivovým olejom.

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si rybie filé.

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu približne 10 minút dusíme na olivovom oleji.

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu k zelenine dáme rybie filé a z každej strany pražíme asi 4 minúty (podľa hrúbky filiet).

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Počas praženia môžeme rybie pokryť dusiacou sa zeleninou, absorbuje jej chut a bude chutnejšie.

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 5
  6. 6

    Potom pridáme biely jogurt a necháme prehrievať 2-3 minúty.

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 6
  7. 7

    Podľa chuti prisolíme a okoreníme, najlepšie čerstvo podrveným čiernym korením.

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 7
  8. 8

    Zeleninu s jogurtovou omáčkou opatrne premiešame, ryby sa nedotýkame, aby sa nerozpadla.

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 8
  9. 9

    Podávame so zemiakmi, varenými vcelku. Prajem všetkým Varecháčom a Varecháčkam veselé Vianoce a šťastný Novy rok.

    Ryba v jogurtovej omáčke - obrázok 9

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Ja mam morske ryby velmi rada, lenze u nas ich nie vzdy dostat v dobrej kvalite. Uz som vyskusala rozne druhy z rozlicnych obchodov a casto som bola ich kvalitou sklamana. Ked sa dostanem k dobrej rybe, urcite Tvoj recept vuskusam.

Pridaj komentár k receptu: