Foto: slawek
Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je filé. Stonkový zeler v kombinácii s bielym jogurtom Zobraziť celý popisNa prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je filé. Stonkový zeler v kombinácii s bielym jogurtom ozvláštni a obohatí jej chuť. Lahodná ryba sa tak stane nezabudnuteľnou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zelerové stopky, cesnak a cibuľu pokrájame na kocky a dáme na panvicu s horúcim olivovým olejom.
-
2
Pripravíme si rybie filé.
-
3
Zeleninu približne 10 minút dusíme na olivovom oleji.
-
4
Na panvicu k zelenine dáme rybie filé a z každej strany pražíme asi 4 minúty (podľa hrúbky filiet).
-
5
Počas praženia môžeme rybie pokryť dusiacou sa zeleninou, absorbuje jej chut a bude chutnejšie.
-
6
Potom pridáme biely jogurt a necháme prehrievať 2-3 minúty.
-
7
Podľa chuti prisolíme a okoreníme, najlepšie čerstvo podrveným čiernym korením.
-
8
Zeleninu s jogurtovou omáčkou opatrne premiešame, ryby sa nedotýkame, aby sa nerozpadla.
-
9
Podávame so zemiakmi, varenými vcelku. Prajem všetkým Varecháčom a Varecháčkam veselé Vianoce a šťastný Novy rok.
Štastné a pokojné aj tebe @Slawek... !