Foto: bejgi
Známy nám nosí čerstvé ryby, tentoraz to boli pstruhy.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Čerstvé pstruhy vypitvané umyjeme nasolíme.
-
2
Potrieme nasekanými čerstvými bylinkami /keď nemáme tak vysušenými/ a posypeme rozmarínom hlavne z vnútra.
-
3
Na povrch pridáme krúžok citrónu.Poriadne pokvapkáme jedným celým citrónom.
-
4
Pripravíme si prílohu, zemiaky.
-
5
Ja ich najprv trošku uvarím, pretože ryba je skôr hotová ako zemiaky.
-
6
K pstruhom pridám uvarené zemiaky posypem zbytkom rozmarínu, cibuľou a trošku polejem olivovým olejom. Netreba veľa, samotný pstruh je dosť mastný.
-
7
Čerstvý rozmarín.
-
8
Dáme zapiecť do trúby.
-
9
Teplé podávame a vychutnávame si, hlavne tí čo majú radi ryby :)
Diskusia k receptu