Pstruhy na rozmaríne a citróne

bejgi - fotkabejgi, 12. februára 2012
Pstruhy na rozmaríne a citróne
Foto: bejgi

Známy nám nosí čerstvé ryby, tentoraz to boli pstruhy.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

1,6 kg s kožou čerstvé
5-10 vetvičiek
  /limetka/

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvé pstruhy vypitvané umyjeme nasolíme.

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 1
  2. 2

    Potrieme nasekanými čerstvými bylinkami /keď nemáme tak vysušenými/ a posypeme rozmarínom hlavne z vnútra.

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 2
  3. 3

    Na povrch pridáme krúžok citrónu.Poriadne pokvapkáme jedným celým citrónom.

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si prílohu, zemiaky.

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 4
  5. 5

    Ja ich najprv trošku uvarím, pretože ryba je skôr hotová ako zemiaky.

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 5
  6. 6

    K pstruhom pridám uvarené zemiaky posypem zbytkom rozmarínu, cibuľou a trošku polejem olivovým olejom. Netreba veľa, samotný pstruh je dosť mastný.

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 6
  7. 7

    Čerstvý rozmarín.

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 7
  8. 8

    Dáme zapiecť do trúby.

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 8
  9. 9

    Teplé podávame a vychutnávame si, hlavne tí čo majú radi ryby :)

    Pstruhy na rozmaríne a citróne - obrázok 9

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
vyborne ! mam pstruhy a prave som hladala nieco zaujimave a pre nas prijatelne :-) Presne toto mi vyhovuje - bylinky , citron ...urcite nam bude chutit .-)))
chválim receptík a trošku závidím ( v dobrom kondíciu bylinky ) budem musieť prepáliť aj kupovanú zeminu,lebo nejaké huby mi začali vyrastať z truhlíka,nerobí dobre rastlinkám :-((
ďakujem@marcy to preto, že cez zimu sa nesmie veľmi polievať a možno v zemine si mala nejaké korienky, zárodky húb... a nieje to jedla huba? :)))
Dnes sme robili pstruhov podla tvojho receptu. No u mna skratka parada ,kulinarsky zazitok. Ale co ma potesilo je, ze chutili aj ostatnym. Vdaka za recept.

Pridaj komentár k receptu: