Rybacia polievka so zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 18. mája 2009

Suroviny

100 g
60 g
80 g
15 g
10 g
10 g
20 g
10 g
20 g
60 g
1
5 g
2




Postup

  1. 1

    Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na rezance, vložíme do rajnice, pridáme maslo, podlejeme vývarom a dusíme 15 - 20 minút.

  2. 2

    Hlávkový šalát, šťaveľ a špenát dôkladne umyjeme, v site prelejeme vriacou vodou a nakrájame natenko. Do vriaceho rybacieho vývaru dáme na kúsky narezané zemiaky a varíme 10 minút pri miernej teplote, potom pridáme pripravenú zeleninu a varíme. Po 5 minútach pridáme dusenú zeleninu, soľ, cukor, privedieme do varu a za stáleho miešania vlejeme rozmiešané žĺtky a odstavíme.

  3. 3

    Do taniera s polievkou položíme uvarenú rybu, nadrobno nakrájané natvrdo uvarené vajce, prilejeme smotanu a posypeme nakrájanou zelenou vňaťou.

Diskusia k receptu

Vymazať
caniferus
Jasné, ale filé odporúčam zo sladkovodných rýb, tie sú omnoho aromatickejšie ako morské.
Vymazať
sracz
... po veľmi dlhom čase som sa dostal k rcp #1 na str. #1 Varecha.sk, mám radosť a veľkú chuť do práce do zostavy "Rád rytierov, milovníkov a ctiteľov kelu(122 - zatiaľ); ale rybacie polievky mám naozaj rád a táto ma taktiež láka na ochutnanie! Redakcii veľké ďakujem!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia