Rybacia polievka so zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 18. mája 2009 10:25
Ďalšie recepty »

Suroviny

100 g
60 g
80 g
15 g
10 g
10 g
20 g
10 g
20 g
60 g
1
5 g
2
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na rezance, vložíme do rajnice, pridáme maslo, podlejeme vývarom a dusíme 15 - 20 minút.

  2. 2

    Hlávkový šalát, šťaveľ a špenát dôkladne umyjeme, v site prelejeme vriacou vodou a nakrájame natenko. Do vriaceho rybacieho vývaru dáme na kúsky narezané zemiaky a varíme 10 minút pri miernej teplote, potom pridáme pripravenú zeleninu a varíme. Po 5 minútach pridáme dusenú zeleninu, soľ, cukor, privedieme do varu a za stáleho miešania vlejeme rozmiešané žĺtky a odstavíme.

  3. 3

    Do taniera s polievkou položíme uvarenú rybu, nadrobno nakrájané natvrdo uvarené vajce, prilejeme smotanu a posypeme nakrájanou zelenou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist