Postup
-
1
Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na rezance, vložíme do rajnice, pridáme maslo, podlejeme vývarom a dusíme 15 - 20 minút.
- 2
Hlávkový šalát, šťaveľ a špenát dôkladne umyjeme, v site prelejeme vriacou vodou a nakrájame natenko. Do vriaceho rybacieho vývaru dáme na kúsky narezané zemiaky a varíme 10 minút pri miernej teplote, potom pridáme pripravenú zeleninu a varíme. Po 5 minútach pridáme dusenú zeleninu, soľ, cukor, privedieme do varu a za stáleho miešania vlejeme rozmiešané žĺtky a odstavíme.
- 3
Do taniera s polievkou položíme uvarenú rybu, nadrobno nakrájané natvrdo uvarené vajce, prilejeme smotanu a posypeme nakrájanou zelenou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu