
Špagety s mletým mäskom:)
fajnove, nám doma chutili, také cesnakové, manzel mi ich pochválil, a čo poviete...

Hovädzie na chrenovej omáčke
Mäso zviažeme niťou, aby nestratilo pri opekaní tvar a potrieme ho zmesou, ktorú si pripravíme z cesnaku,...

Kuracie à la Butter chicken - India
V poslednom čase ma inšpirovala indická kuchyňa, tak som skúsila pripraviť klasiku - Butter chicken...

Grilovaný amur na cuketách
Amura opečieme na panvici a dáme opiecť do rúry na 130 oC na osem minút. Fettuccine...

Kapor v dyme
K tomuto receptu je dobre mat originalnu piecku no vystacime si aj s inprovyzáciou. Recept pochadza z...

Kolienko na čiernom pive
Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak...

Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.

Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii
Na dnes tak trošku slávnostnejší obed kvôli návšteve z cudziny... upiekla som husacie stehná, podlievala počas...

Grilované kuracie mäsko
Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle...

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...

Teľacie ragú so špargľou
Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

Cuketa so špekáčikmi
Prvá letná zelenina u mojich chlapov nie je veľmi obľúbená a preto ju často nerobím, no...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Zapekané špagety s mäsovými guľkami
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami
Mali sme mať dnes veľký spoločný valentínsky obed, 4 generácie za jedným stolom a vďaka chrípke...

Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom
Pri otvorení chladničky sa na mňa začali usmievať kuracie prsíčka, tak som šikovne zbehla do obchodu,...

Losos šéfkuchára
Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo...

Streetstyle toast
Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....