Trout in Czech fotorecept

rein - fotkarein, 24. apríla 2013
Trout in Czech (fotorecept)
Foto: rein

Názov z recesie

3
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 250 °C

Suroviny

3 ks




Postup

  1. 1

    Na pekáč naukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska

    Trout in Czech (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    druhá vrstva,zemiaky

    Trout in Czech (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    tretia paradajky

    Trout in Czech (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    osolíme a okoreníme

    Trout in Czech (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch položíme osolené a posypané provensalským korením pstruhy,polejeme olivovým olejom,cca pol deci a dáme zapiecť na hodinku zakryté pri 200 c,a odokryté pri 250 c približne pol hodiny.

    Trout in Czech (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme do zlatista

    Trout in Czech (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s opečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

rea1
presne ale just presne takto robím pstruha i iné ryby už asi 30 rokov. možno aj viac. :-))) len miesto olivového oleja položím aj s kolieskom citróna na vrch ryby kúsok masla, jednotlivé porcie zabalím samostatne do štvorcov alobalu tiež potretého maslom, balíčky nepriedyšne uzavriem, poukladám na plech a tak upečiem. každý stravník potom nafasuje svoju vlastnú porciu v alobalovom balíčku a nech sa s tým už pasuje ako chce. opekané zemiaky dávam na misu, nech si vezme každý podľa chuti - mne napr. stačia tie, ktoré sú pod rybou. je to dobrý recept, stojí za vyskúšanie, vrelo odporúčam. :-))
a pre tých, ktorí ryby nemusia - kamarátka to robila aj s kuracím poprsím a vraj to bolo tiež jedlé. neviem, neskúšala som.
eraserhead
neviem či v recepte nie je chyba, piecť pstruha 90 minút je príšerné. A ak ho už chcete mať s tou mega ťažkou prílohou zemiakov, upečte najskôr tie a ryby dajte až na záver, maximálne 20 minút. Ryby by sa mali upravovať iba krátko v opačnom prípade budú suché ako piliny a úplne bez chuti (aha máme tam provensálske korenie.....), tiež by som k tomu odporúčal iba ľahký listový šalát. Veď po takejto porcii budete odfukovať ako lokomotíva.
Možno Vám to tak chutí a nikto si nesťažoval a ja ak sa mi nepáči nemusím čítať, pripravovať podľa tohoto receptu a zbytočne provokovať komentárom.......

Budem parafrázovať jedného kuchára "načo je kuchárovi napríklad pstruh s jemným mäsom, keď ho nevie pripraviť a len ho pečie a pečie, až tohoto nakoniec nikto nerozozná od pangasa, čo bol pol roka zmrazený.
jujoska
ja som tiez toho nazoru, ze je to abnormalne dlhy cas na pecenie ryby...
rein
Je to český recept a mne chutí
angast
a kruci , až teraz som si všimol časy. Tie sú vhodné na pečený bôčik.
Taktiež olivový olej skôr do zeleniny k prílohe.
turistka
S časom by som uvažovala, no je to vlastne: pod pokrievkou zakryté, zemiaky, cibuľa i rybky pustia vodu, a nakoniec zapiecť odkryté. Niekedy urobím a potom napíšem, ako sa vydarilo jedlo. Jedlo je na obrázkoch pekne prezentované. Takže prikladám trošku i môj názor.
pusta
ten čas nesedí, to by bol pri tej teplote oškvarok a nie ryba
1x safran
alena45
nemyslím, že by to bolo na škvarok, ak to je zakryté, tak voda zo zemiakov a z cibule toho pstruha vydusí a potom sa to len zapečie. Verím, že to vyjde, ryba sa asi rozpadáva, ale ak to autorke nevadí, tak ani mne. Ja preto robím zemiaky a rybu zvlášť, prípadne použijem predvarené zemiaky.
iwuska
mne sa tiez na prvy pohlad zdal cas pridlhy, uplne zbytocne riskovat, ze sa rybka zmeni na blato, ale zasa, kazdemu podla chuti. to nie v zlom, recept vyzera velmi chutne, len tie casu su na moj vkus extrem
rein
Všetci prepáčte,ja so raz dostal recept na chlieb,robil som ho podľa návodu a musel som ho hodiť sliepkam,možno mi ukazuje teplotu ináč,,ale podľa upečenej ryby vidíte,že nie je zhorená.A čas sedí. Na budúce nebudem zverejňovať čas,len výrobcu rúry.EDESA
izabella929
úžasné, ma tu dnes všetci navňaďujete na pstruhy....jejda, to je ale krásne a iste veľmi chutné jedlo.-)))musím si vybaviť rybársky preukaz...
evanaaa
Myslím, že záleží aj od zemiakov, ja som raz piekla podobne, len neviem už, aké ryby to boli, ale musela som ich vybrať skôr, lebo boli dávno mäkké a zemiaky ešte nie úplne hotové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia