
Slepačí vývar z domácej sliepky s domácimi rezancami
Výborný vývar z domácich surovín a k tomu domáce rezance. Ruku na srdce, kto by...

Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...

Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...

Zapekané frikadelky v rajčinovej omáčke
Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len...

Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom)
Ďalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info -...

Biela ryba s kuskusom
Komerčný recept<br />Pripravte bielu rybu veľmi zaujímavým a moderným spôsobom v kombinácii s kuskusom, zeleninou a...

Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...

Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob
Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...

Arabské stehienka shawarma
Zmiešajte všetky ingrediencie. Ak sa zmes zdá málo šťavnatá, pridajte olej. Kuracie kúsky namočte...

Plnené tortilly
V panvici na masle opečieme na tenké pásiky nakrájané kuracie prsia a posypeme ich mexickým korením.

Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.

Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.

Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.

Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom
Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.

Bravčové involtini s rajčinami a fetou
Sú to malinké roládky, do ktorých sa dávajú rôzne plnky, ja mám osvedčenú z fety...

Kuracie na ihle s hermelínom a reďkovkami
Jeden z mých experimentů, když už fakt nevím, co bych vařila a když potřebuji spotřebovat...

Huspenina z bravčovej hlavy a nožičiek
Do veľkého hrnca dáme dôkladne očistenú bravčovú hlavu, bravčové nožičky, bravčové koleno a zalejeme vodou tak,...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Vývar z teľacích kostí
Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín...

Plnené zemiakové knedle
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.

Kuracia polievka s knedličkami
Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.

Predčasný Valentín a kuracia nátierka
Kuracia nátierka sa dá pripraviť aj takto. A akákoľvek nátierka sa dá servírovať aj takto (s...

Bravčová roláda
Raz sme mali doma mäso a nevedeli sme čo sním. Pozreli sme do chladničky čo máme...

Pomarančové kuracie stehná
Tento recept som nasla na nete v rubrike Babicove dobroty. Velmi ma zaujal, vyskusala som ho...

Lasagne
Cibulu nadrobno nakrájame, podusíme na oleji. Poprazíme masko, ochutíme rascou, c. korením, ...

Kuracie prekvapenie
Toto jedlo je moje najobľúbenejšie, je to jednoduché a zvládne to aj začiatočníčka.

Kuřecí játra, hlíva ústřičná jako guláš
Tak jsem přesně nevěděl jak to nazvat. Je to guláš a není to guláš, je...

Losos s cviklovým šalátom a baby špenátom
Losos patrí už nejakú tú dobu medzi populárne jedlá a aj na Slovensku sa pripravuje čoraz častejšie....