Koláčiky so zemiakovo-slaninovou plnkou
Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 19. februára 2019
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 19. februára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Z múky, vajca, vlažného mlieka, droždia, cukru, oleja a štipky soli vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a popučíme, pridáme opraženú pokrájanú slaninu s cesnakom.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce a naplníme zemiakovou plnkou. Necháme podkysnúť na plechu a dáme upiecť do rúry na 180 °C dozlatista.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu