Foto: kvietela
Domáca vymyslenina oku aj chuťovým bunkám lahodiaca.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žemle som nerobila domáce - sú to hamburgerové žemle so sezamom kúpené v žlto-červenom obchode B___A :) Tieto sa viac podobajú na tie americké. Každopádne ich rozpolím a vnútornú stranu trošku nasucho opečiem. Spodný diel potom potriem pestom a tatárskou omáčkou, vrchný pikantným kečupom (alebo obyčajným).
-
2
Nasleduje ľadový šalát a cibuľa.
-
3
Mäso (vymiešané s koreninami, pretlačeným cesnakom a worcestrom (podľa chuti) tvarujem na placky a opečiem (pripečiem) na troche oleja. 500g vyjde akurát do šiestich žemlí. Zároveň si na druhej panvici pripravím volské oká, ale tak, aby žĺtok ostal v strede krémový. Mäsko uložím na cibuľu.
-
4
Vrstva syra - opäť podľa toho aký má kto rád. Ja som mala plátkový emmentaler. Môže byť aj strúhaný.
-
5
Na syr patrí volské oko.
-
6
Úplne navrch paradajku a uhorky na krúžky. Veľká paradajka by asi bola praktickejšia no nemala som poruke.
-
7
Tadá!
Diskusia k receptu