
Treska v majonéze
Je to recept od môjho dobreho kamaráta rybára. Ja ho robím večšinou na vianoce z tolstolobíka....

Karé s broskyňami a cuketovými hranolčekmi
Ľahký recept na letné dni so štipkou exotickej chuti.

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Plnená paprika trojmäsová, sťa letná lahôdka
Patrím k vybranej elite „slabších jedincov“ so „šteklivým žalúdkom“. Sú niektoré jedlá, ktoré mi pri...

Terrine z údeného lososa
Skvela vecicka vhodna nielen na velkonocne pohostenie. Porove listy nabuduce nahradim tenuckymi platkami sunky, ale...

Pečená plnená červená paprika
Tip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie...

Karé na spôsob metrového koláča
Každá podobnosť tohoto receptu, je čiste náhodná, robím ho poprvé, všetko je vymyslené, nakoľko som piekla metrový...

Ryžové lasagne
Ryžové lasagne sú lahodné a výdatné jedlo, ktoré spája chute lasagní s textúrou ryže.

Bylinkové bravčové kotlety
Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

Losos Teriyaki
Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme...

Sekaná s volskými očami
Taký jednoduchý recept, ktorý zvládne každý :) . Sekanú aj volské oči môžeme piecť v...

Biftek z tuniaka
Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou...

Strapačky so škvarkovými drobotinami
Pražila som minulý týždeň slaninu na masť. Zo škvariek, ktoré som si odložila do mrazničky...

Kuracie prsia s tvarúžkami, paštétou a cesnakom
Tento recept můžeme dělat i z krůtích prsou. Já měla jen kuřecí, ale i tak...

Kuracie prsia v nivovej omáčke
Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán.

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou
Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

Králičie stehná na tymiáne
Do rozpusteného masla vložíme osolené králičie stehná, rozkrojenú hlávku cesnaku aj so šupkou, tymian a...

Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom
Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...

Zemiaková knedľa s mäsom
Do misky nastrúhame zemiaky, pridáme na kocky nakrájané rožky, vajcia, múku, strúhanku, ...

Kačacia polievka so zázvorom
Kačicu krátko obvaríme vo vriacej vode, potom vodu vylejeme. Do novej vody dáme obvarenú kačicu,...

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...

Kuracie prsia v ražnej placke
Tento veľmi chutný a nenáročný recept som našla na istej webovej stránke a upravila som si ho...

Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Novokošická kosťovica - polievka
Nedeľa ráno, môjho detstva, je hlboko zapísaná do pamäte s rituálom varenia polievky, spravidla...

Zapekané kuracie prsia čo dom dal
Nevedela som čo variť, tak mi napadlo použiť takúto kombináciu. Mala u mňa úspech a...

Mäso s mozočkami
Tento recept robievam najčastejšie na zabíjačku, pretože mám čerstvé mleté mäso a je pripravené...