Hovädzie alla pizzaiola fotorecept

aduskagi - fotkaaduskagi, 28. februára 2012
Hovädzie alla pizzaiola (fotorecept)
Foto: aduskagi

Recept mam od znameho. Robievam ho casto v lete, popripade ked potrebujem uvarit nieco narychlo.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
200 g
1
2 strúčiky
1




Postup

  1. 1

    Papriku nakrajame na tenke pasiky, susenu paradajku a cesnak nakarajame nadrobno. Na horucom oleji oprazime cesnak, pridame papriku a susenu paradajku.

    Hovädzie alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Za ten cas, kym sa nam paprika podusi, narezeme si platky hovadzieho masa na tensie nepravidelne pasiky. Pridame k paprike, varime cca 5 min.

    Hovädzie alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame nakrajane cherry paradajky,majoranku, osolime a okorenime.

    Hovädzie alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Povarime 10-15 min. Na zaver pridame pokrajanu petrzlenovu vnat, bazalku a rukolu. Premiesame a podavame.

Diskusia k receptu

pivonka
Všetko mám doma, najbližsie uvarím, už mám na to chuť.
sovka62
Z hovädziny už mám obavy. Dva razy za sebou sa mi podarilo kúpiť mäso z hoväda, ktorému by som iste musela vykať, keby bolo živé, lebo bolo hádam staršie ako ja a to už je čo povedať. Prvý raz som robila tatárske azu, holá katastrofa, dusila som ho štyri hodiny a aj potom sa len rozpadávalo na tvrdé vlákna. V nedeľu som robila hovädzie plátky na cesnaku, pre istotu v kuchte. Po 35 minútach bolo tvrdé, dusila som ešte 20 minút, veľa sa nezmenilo. Tak asi s hovädzím rozviažem diplomatické vzťahy a budem sa mu vyhýbať.
lia66
Mňááám-hovadzinka, zeleninka, koreniny, cesnačik-samé super veci!!!
jamarlen
tvoj receptík sa mi páááči... no naozaj - akú časť hoviadka si použila?
aduskagi
@sovka62 @jamarlen niekedy pouzivam aj telacie masko. Zijem v zahranici a "mojmu" masiarovi staci povedat na pizzaiolu a uz sam kraja tenucke platky :-) Typujem, ze su to platky z orecha alebo rostenca
mamatata2
Krásne je to mäsko, hovädzinu som nejedla, ani nepamätám. Chuť tohto jedla musí byť božská. Recept ukladám a vyskúšam.
salinka
K tomuto tvojmu fanovemu receptu si budem musiet zohnat masko spod pultu. Ale potom to bude parada:-) Celkom presne si viem predstavit tu vonu a chut. Super.
kemka1
Najlepšie skúsenosti mám s hovädzím krkom,zatiaľ vždy,čo som varila bolo mäsko mäkké,vyskúšam aj tento tvoj recept,isto je výborný
veronika353
Já jsem vařila guláš z hovězího krku,ale ta kráva musela být asi prehistorická,protože jsem to maso dusila v tlakovém hrnci 2 hodiny!!! Tento recept je podle mojí chuti,mám ještě roštěnku a tak zkusím z něj:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia