Kapustovo mäsová knedľa

ernest - fotkaernest, 17. marca 2013
Kapustovo mäsová knedľa
Foto: ernest

Tento recept mám od otca ten od svojej mamy ta od svojej a tak to šlo s malými zmenami ďalej a ďalej .....ideme na to ....

8
porcií
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
0.5 l
200 g alebo slanina
200 g
200 g
3 ks
200 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky pokrájame na kocky zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pridáme vajíčka a kyslú kapustu ktorú je dobré pokrájať na malé kúsky.

    Kapustovo mäsová knedľa - obrázok 1
  2. 2

    Cibiľu pokrájame na mesiačiky a na polovici masti opečieme .Pridame nakrájanú šunku alebo slaninu opečieme a potom pridame ostatnú masť na rozpustenie.

    Kapustovo mäsová knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Opatrne miešame a pridáme masť s cibuľou a šunkou .Pridáme čierne korenie, soľ a múku vymiesime masu a necháme postáť.Do vačšieho hrnca dáme variť osolenú vodu ,nesmie vrieť a vkladáme vytvarované gule.Gule treba dobre vytvarovať aby vo vode držaly tvar a nerozvarili sa .Varíme 25 minút.

    Kapustovo mäsová knedľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
super nápad s kapustou.)..robievam tieto guľky, volajú sa Tirolské a krájam do nich aj klobásku, šunku, slaninu,,,ale s kapustou som to ešte nemiešala....dík za recept, určite vyskúšam...)kreatívne...
no tak toto je niečo podľa mojej chuti, musí sa variť vo vode, nestačí len na paráčiku ako parená knedľa?bojím sa, že sa mi to ozaj rozpadne, kk

Pridaj komentár k receptu: