
Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Baklažánový krém so špenátovou roládou
Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....

Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Omeleta s vodnicou - turnipom
Dostali sme chuť na ľahké, rýchle raňajky, po ktorých by sme nemali pocit viny z...

Cibuľové plnené kolieska
Veľmi rýchla večera. Neskôr dobrý dych :), samozrejme po cibule. Ale i tak, ...

Letné osvieženie
Zdravý a chutný nápoj, ktorý Vás zasýti a natankuje energiou. Niečo také som hľadala už...

Chlodnik královský, ovocný – Królewski chłodnik owocowy
Tento chlodnik patří do sladkých polévek.

Buddha miska s jackfruitom
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše...

Mrkvová polievka s koriandrovými knedličkami
Mám veľmi rada chuť koriandru. Kombinácia s mrkvou je výborná. Plánujem uverejniť pár zaujímavých slaných...

Tekvicovo-orechová polievka so závanom chilli
Velmi nenarocna polievka. Tekvicu si oplachneme zbavime rozkrojime zbavime jadier a nakrajame na kocky. Na oleji...

Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

Kozí syr s baklažánom
Tip na vynikajúce, ľahké predjedlo, úžasná kombinácia chutí...

Letná bezlepková grilovačka
Ku každej letnej sezóne bezpochyby patrí poriadna grilovačka. My vám dnes ponúkame tú bezlepkovú....

Londýnsky brokolicový zapekanec
Zemiaky som uvarila v šupke a brokolicu povarila nie do úplne mäkka. Plech som si vymastila...

Brokolicová polievka s hráškovým pyré
Brokolicu umyjeme a rozdelíme na ružičky, vložíme do hrnca zalejeme vodou, ale len tolko, aby ledva zakryla...

Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....

Paradajková minútka
Slaninu pokrájame na plátky a opečieme na panvici. Pridáme k nej na kolieska pokrájanú cibuľu a umyté, na kolieska...

Špenátovo-smotanová polievka
Pripravíte si suroviny. Maslo si dáte roztopiť do hrnca. Kým sa topí nakrájate si cibuľu a...

Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

Uhorkové jednohubky
Po sviatočnom hodovaní sa snažím so striedavým úspechom naskočiť na ľahšie stráviteľné jedlá......

Pečená paprika
Ja si toto jedlo pripravujem v sobotu alebo v nedeľu na raňajky, ked sa nemusím ponáhľať...

Basmati so zeleninkou a lečom
Nezvyčajné? A čo, treba skúšať nové veci. Mne to veľmi chutilo, tak sa s...

Hubovo–zeleninový šalát
Scedené huby premyjeme, pridáme kukuricu, hrášok, nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, ...

Grécka ryža s kôprom
Vitajte v kulinárskej oáze, kde sa stretávajú chute Stredozemného mora a vôňa čerstvých byliek!...

Ľahká kelovica s údenou morčacinou
Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....