Touto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej kapusty. Dá sa konzumovať zohriata na vyššiu teplotu, Zobraziť celý popisTouto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej kapusty. Dá sa konzumovať zohriata na vyššiu teplotu, ale dobrú chuť má aj ako len vlažná. Čo je fajn pre horúce letné dni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
za hrsť |
|
1 ks stredne veľký |
|
1 ks veľká |
|
2 /cca 250ml/ ks |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
kúsok |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
kúsok |
|
|
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu nie veľmi na drobno, zemiak dobre umytý aj so šupou na menšie kocky, kapustu na drobnejšie.
- 2
V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom jemne cibuľu, aby príliš nezvädla, poprášime čiernym korením a kurkumou.
- 3
K takto upravenej cibuli pridáme kapustu a chvíľu na sucho tepelne spracovávame.
- 4
Ďalej vhodíme do hrnca zemiaky a uvarenú fazuľu, ktorú sme 12 hodín máčali vo vode. Všetko zalejeme primeraným množstvom predhriatej vody, osolíme a varíme cca 10-12 minút.
- 5
V jogurte dobre rozmiešame múku, solamyl a opatrne za stáleho miešania pridávame do polievky. Ochutíme kúskom čili papričky a dovaríme cca 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu