Jogurtová polievka Rouzena

nonna - fotkanonna, 11. júna 2012

Touto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej kapusty. Dá sa konzumovať zohriata na vyššiu teplotu, Zobraziť celý popisTouto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej kapusty. Dá sa konzumovať zohriata na vyššiu teplotu, ale dobrú chuť má aj ako len vlažná. Čo je fajn pre horúce letné dni.

2
porcie
6 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
za hrsť
1 ks stredne veľký
1 ks veľká
2 /cca 250ml/ ks
3 ČL
1 ČL
kúsok
1/2 KL
1 KL
kúsok




Postup

  1. 1

    Nakrájame cibuľu nie veľmi na drobno, zemiak dobre umytý aj so šupou na menšie kocky, kapustu na drobnejšie.

  2. 2

    V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom jemne cibuľu, aby príliš nezvädla, poprášime čiernym korením a kurkumou.

  3. 3

    K takto upravenej cibuli pridáme kapustu a chvíľu na sucho tepelne spracovávame.

  4. 4

    Ďalej vhodíme do hrnca zemiaky a uvarenú fazuľu, ktorú sme 12 hodín máčali vo vode. Všetko zalejeme primeraným množstvom predhriatej vody, osolíme a varíme cca 10-12 minút.

  5. 5

    V jogurte dobre rozmiešame múku, solamyl a opatrne za stáleho miešania pridávame do polievky. Ochutíme kúskom čili papričky a dovaríme cca 10 minút.

Diskusia k receptu

nonna
@marianne69 - veľmi Ti ďakujem, naozaj sa dá.....Želám trošku slniečka do tých búrok a aj dobrú chuť pomaly k už dnešnému obedu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia