
Uhorky marinované v hrubozrnnej dijonskej horčici
Osvěžující doplněk ke grilovaným masům, řízkum fašírkám... samotné, k vajíčkům a pod. Vychlazené jsou bezkonkurenční....

Paprikové muffiny bez lepku
Upečte si tieto chutné bezlepkové muffiny na slano. Máte zaručene dobrú večeru alebo desiatu na druhý...

Cviklové carpaccio so syrom a orieškami
Najjednoduchšie a najchutnejšie cviklové carpaccio plné vitamínov....

Paradajkový koláč z bezlepkového kysnutého cesta
Letná sezóna je v plnom prúde a my grilujeme a vypekáme o stošesť. Naposledy sme si ku grilovačke upiekli tento úžasný paradajkový koláč s mozzarellou a bylinkami....

Tekvicovo mrkvový krém s vanilkovou zmrzlinou
Tekvicovo mrkvová krémová polievka so zázvorom vo verzii lákavejšej pre deti, ktoré by sa jej inak...

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Zeleninový šalát s olejom z tekvicových semienok
Tento šalát je svieži a najviac sa hodí do dllhých letných večerov pri gitare

Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....

Uhorkové jednohubky
Po sviatočnom hodovaní sa snažím so striedavým úspechom naskočiť na ľahšie stráviteľné jedlá......

Chlodnik rajský dle Andrzejka – Chłodnik pomidorowy według Andrzejka
Spařím rajčata, oloupu, pokrájím na do úst přiměřené kousky, přidám pokrájenou mladou cibulku, ...

Špagetová tekvica s kuracím mäsom
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

Topinka zo zeleninou
Je to rýchla večera a hlavne použiješ to čo máš v chladničke, výber ingrediencí podľa vlastného...

Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.

Ředkvičák okurkový
Mladou, křehkou okurku nakrájíme na špalíčky a ozdobně oškrábeme slupku. Ze špalíčků vydlabeme semínka,...

Čili cibuľky s ananásom
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme olúpané celé cibule a opečieme ich. V miske zmiešame čili,...

Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

Bôčik v kapuste
Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky (asi po 150 g). Jednotlivé kúsky osolíme a dáme do...

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....

Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...

Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom
Brokolicu umyjeme, očistíme a nakrájame na samostatné stredne veľké ružičky. Takto pripravenú brokolicu spolu s...

Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...

Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...

Hubník s bielou omáčkou
Ferkóóó, poď k nám, robila som fazuľovú a Ágika ju nechce jesť! Kričala Marikanéni z...

Cuketové carpaccio
Ľahký svieži šalát s paradajkami, čili a čerstvou bazalkou, doplnený chrumkavými semienkami z granátového jablka....