
Brokolica na cesnaku a víne
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci...

Výborná špargľová omáčka
Zbožňujem špargľu a preto si v sezóne vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle. Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom....

Mini rajčinky na zimu
zostal mi nálev z papričiek a tak som si naložila aj moje rajčinky.

Cuketová horčica
Cuketa je zelenina, ktorej mám vždy dostatok. Pred rokmi som dostala recept na cuketovú horčicu,...

Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))

Krémová tvarohová polievka
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť, Mlieko s tvarohom a so žĺtkom rozšĺaháme. keď...

Zelený šalát s gorgonzolou posypaný vlašskými orechmi
Zeleninu si pokrájame na kocky a zalejeme olivovým olejom Pridáme asi 3 lyžice ľanových semiačok.

Španielska tortila
Ahojte som tu nová, takže sa chcem podeliť s Vami o moje receptíky. Ak mate...

Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...

Kuskusový šalát s fetou, červenou repou a so špenátom
Kuskus pripravíme podľa pokynov na obale, necháme trošku vychladnúť a premiešame vidličkou.

Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami
Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a...

Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme a necháme vychladnúť. Syry si nastrúhame nahrubo a zmiešame s kukuricou, hráškom ...

Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji
Vynikajúci spôsob ako si zdravo a chutne pripraviť hovädzie rezne...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Oščadnicke dedkove kozičky
Oblubená a rýchla večera ked sa dedko a babka vratily z prevracania sena. Krasne detstvo.

Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.

Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.

Zapekané tekvicovo-avokádové cestoviny s mletým mäsom
Áno, áno, opäť tekvicové :D tekvice je však v tomto období neúrekom a ja ju...

Ryža so záhradkárskymi prebytkami, tentoraz s mladými cuketkami
Príklady tiahnu a v zmysle vyššieho princípu mravného inak ani nemôžem, aj ja musím s pravdou...

Mrkvovo-škoricové muffiny
V stredne veľkej miske zmiešajte múku, cukor, škoricu, muškátový orech, sódu bikarbónu, ...

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

Vegetariánsky hrniec z apartmánu 408
Nuž priznávam, že v našej rodine, po meči aj po praslici, sme predveľkonočné pôstne dni neriešili špeciálnou zostavou jedál....

Fazuľový šalát s olivami
Konzervovanú fazuľu necháme odkvapkať a dáme do misky. Cibuľu najemno nakrájame, pridáme k fazuli a všetko...

Ryžová paprika
Z útlej knižôcky Lahodná zelenina (Delicious vegetable) od Anne Wilson. Pôvodne sa recept volá Plnena paprika,...

Farebný šalát s tvarohovými knedličkami
Šalát z kukurice, paradajok, zeleného šalátu s prídavkom v podobe malých knedličiek z tvarohu a...

Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...

Zemiakovo-kvaková polievka
Na oleji si opražíme očistenú a nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

Grilovaný kebab bez mäsa
Týmto môžeš, milý čitateľ, vyvrátiť fámy, že vegetariánska grilovačka je nuda 😀

Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.