Foto: natt
V nedeľu sa vždy pri stole stretneme celá rodinka. Dnes sa naši rozhodli robiť knedlo vetřo zelo a ja som sa rozhodla pre cuketové Zobraziť celý popisV nedeľu sa vždy pri stole stretneme celá rodinka. Dnes sa naši rozhodli robiť knedlo vetřo zelo a ja som sa rozhodla pre cuketové závitky s rukolovým šalátom. Nakoniec ma však zlákala vôňa dusenej kapusty ktorá sa šírila kuchyňou. Neodolala som! "Myslíš, že sa to bude spolu hodiť?" pozerala na mňa neveriacky mama. A verte či nie, hodilo sa. Tieto " jednohubky" sa dajú podávať aj chladené ako taký " podzubok" fantázií sa medze nekladú :)
Postup
-
1
v hrnci roztopíme cukor až nám skaramlizuje. Medzitým si pripravíme kapustu tak, že ju nakrájame na rezance a posolíme.Ked nám cukor skaramelizuje pridáme cibuľku a krátko osmáhneme. Potom primiešame kapustu a necháme dusiť do mäkka.
- 2
Mladú cuketku nakrájame na plátky asi 5 mm hrubé osolíme okoreníme a dáme opiecť na panciu so sójovým olejom.
- 3
Biele tofu nakrájame na veľké kocky posolíme, okoreníme a tiež opečieme na oleji. ( tofu nemusí byť prepečené až do stredu, ide iba o "chrumkavú kôrku" pozor však aby sa na panvici nevysušilo.
- 4
Keď máme tofu aj cuketku opečené, plátkom cukety obalujeme kocky tofu a na konci prichytíme špáratkom. Podávame spolu s kapustou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu