Cuketové závitky s tofu a kapustou

natt - fotkanatt, 18. marca 2013
Cuketové závitky s tofu a kapustou
Foto: natt

V nedeľu sa vždy pri stole stretneme celá rodinka. Dnes sa naši rozhodli robiť knedlo vetřo zelo a ja som sa rozhodla pre cuketové závitky s rukolovým šalátom. Nakoniec ma však zlákala vôňa dusenej kapusty ktorá sa šírila kuchyňou. Neodolala som! "Myslíš, že sa to bude spolu hodiť?" pozerala na mňa neveriacky mama. A verte či nie, hodilo sa. Tieto " jednohubky" sa dajú podávať aj chladené ako taký " podzubok" fantázií sa medze nekladú :)

Suroviny

2 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    v hrnci roztopíme cukor až nám skaramlizuje. Medzitým si pripravíme kapustu tak, že ju nakrájame na rezance a posolíme.Ked nám cukor skaramelizuje pridáme cibuľku a krátko osmáhneme. Potom primiešame kapustu a necháme dusiť do mäkka.

  2. 2

    Mladú cuketku nakrájame na plátky asi 5 mm hrubé osolíme okoreníme a dáme opiecť na panciu so sójovým olejom.

  3. 3

    Biele tofu nakrájame na veľké kocky posolíme, okoreníme a tiež opečieme na oleji. ( tofu nemusí byť prepečené až do stredu, ide iba o "chrumkavú kôrku" pozor však aby sa na panvici nevysušilo.

  4. 4

    Keď máme tofu aj cuketku opečené, plátkom cukety obalujeme kocky tofu a na konci prichytíme špáratkom. Podávame spolu s kapustou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: