Foto: srnkas
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne tvary, podľa veľkosti taniera, aby to pôsobilo lákavo. Záleží či Zobraziť celý popisVšetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne tvary, podľa veľkosti taniera, aby to pôsobilo lákavo. Záleží či robím len pre dvoch, alebo či daný šalátik pripravujeme napríklad na grill párty pre viacerých. Ide tu najma o chuť, v tomto prípade cvikly a ananásu. Všeko len minimálne posolíme a pokvapkáme olivovým olejom, v ktorom sme mali naložený cesnak, šalviu a rozmarín. Takýto olej používam na všetky šaláty a ozdobu jedál.
porcia
príprava
Postup
-
1
Kúpila som si nakrájaný čerstvý ananás, a uvarenú, očistenú cviklu,ktorú mám doma stále kúpenú už uvarenú, očistenú a to mi všetko urýchlilo. Cviklu som pokrájala na plátky a ananás len na menšie kúsky. Potom len umyla pár lístkov šalátu.
- 2
Šalát natrháme na tanier, poukladáme cviklu, ananás, olivy, v ruke len potrháme tymián (nikdy nekrájam nožom, len všetko v rukách potrhám ak je možné). Na koniec pokvapkáme olejom, ktorý može byť akýkoľvek, ja som mala olej, v ktorom boli cesnak a rozmarín, a šalvia. Na vrch rozuzlíme zopár korbáčikov, u mňa to boli neúdené.
- 3
Výborná je tá kombinácia cvikly a ananásu, doporučujem aj pre tých, ktorý potrebujú pravidelne nejake vitamíny a cvikla im veľmi nechutí. Velmi sa hodí ku grilovanému mäsku! Dúfam, že som inšpirovala, samozrejme, syrik sa može použiť aj iný, ešte chystám aj mozzarelkovú variáciu :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inspirovala si ma. Dakujem.