Šalátik 1

srnkas - bez fotkysrnkas, 24. mája 2014
Šalátik 1
Foto: srnkas

Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne tvary, podľa veľkosti taniera, aby to pôsobilo lákavo. Záleží či robím len pre dvoch, alebo či daný šalátik pripravujeme napríklad na grill párty pre viacerých. Ide tu najma o chuť, v tomto prípade cvikly a ananásu. Všeko len minimálne posolíme a pokvapkáme olivovým olejom, v ktorom sme mali naložený cesnak, šalviu a rozmarín. Takýto olej používam na všetky šaláty a ozdobu jedál.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

2-3 listy
2 menšie
za hrsť
10 ks
2 vetvičky
podľa chuti
2-3

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kúpila som si nakrájaný čerstvý ananás, a uvarenú, očistenú cviklu,ktorú mám doma stále kúpenú už uvarenú, očistenú a to mi všetko urýchlilo. Cviklu som pokrájala na plátky a ananás len na menšie kúsky. Potom len umyla pár lístkov šalátu.

  2. 2

    Šalát natrháme na tanier, poukladáme cviklu, ananás, olivy, v ruke len potrháme tymián (nikdy nekrájam nožom, len všetko v rukách potrhám ak je možné). Na koniec pokvapkáme olejom, ktorý može byť akýkoľvek, ja som mala olej, v ktorom boli cesnak a rozmarín, a šalvia. Na vrch rozuzlíme zopár korbáčikov, u mňa to boli neúdené.

  3. 3

    Výborná je tá kombinácia cvikly a ananásu, doporučujem aj pre tých, ktorý potrebujú pravidelne nejake vitamíny a cvikla im veľmi nechutí. Velmi sa hodí ku grilovanému mäsku! Dúfam, že som inšpirovala, samozrejme, syrik sa može použiť aj iný, ešte chystám aj mozzarelkovú variáciu :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@afataga ja keď si zoženiem kvalitný domáci za studena lisovaný olivový olej, vždy do jednej fľaše si naložím bylinky a cesnak a mám to v chladničke, až kým to neminiem...vraj nemusí byť v chladničke, čistý olej ani nemám, ale takýto radšej áno, predsa len som tam vložila cudzie prímesy a nemôžem sa spoľahnúť na ich čistotu. Dcére už raz takto doslova splesnivel, podľa môjho názoru asi preto, lebo vložila do oleja mokré byliny, teda neosušené po opláchnutí
Dakujem, aki ste mily. ja som sa sem bala nieco postnut ;) No ja mam dzbanik zatvraci len na to, ten pouzivam na zachranu zvysnych byliniek, ktore som kedysi po vareni nechala zvadnut a teraz to riesim takto, ze zvysky akychkolvek byliniek hned nazmolim len rukami a sup do dzbanika a do oleja. Vzdy mam panensky olej doma. Mam vela cesnaku z Francuzska od kamaratky, tak ten vzdy prihodim k tomu. Raz som tam nakrajala jednu jalapeno papricku. Vyborne je to na cokolvek, clovek ma pocit az vynimocnosti a bozskosti pri tej voni :)

Pridaj komentár k receptu: