
Čerstvé dubáčiky na cibuľke s ryžou
Dnešný úlovok prekrásnych dubáčikov som sa rozhodla upražiť na cibuľke. už po 2 krát som ich...

Kura na koreňoch
Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len dvoch ingrediencií mi vyšlo...

Dia rizoto
Toto dia rizoto som použila , ako prílohu ku kuracine v tempurovom cestíčku, ale môže...

Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...

Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou
Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom...

Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...

Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...

Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...

Rýchly cuketový pekáč
Očistenú cuketu pokrájame asi na 1 cm hrubé plátky, paradajky a cibuľu na hrubšie kolieska...

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

Ambruzský šalát
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...

Šalátik 1
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne...

Šalát Lahoda
Tento šalát som "vykreovala" na také príjemnopokľudné "popapkávanie si" napr. pri sledovaní obľúbeného programu v telke,...

Tuniakový šalát
Tento recept, ma naučila práve dnes kamarátka, a môžem z vlastnej ochutnávky povedať, že...

Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...

Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom...

Mrkvičkovo-polníčkový šalát
Rozhodla som sa, že si vymyslím šalátik s polníčka, keďže som piekla kuriatko a chceli sme k...

Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...

Hokkaido polievka
Umyjeme tekvicu, rozkrojíme ju na polovicu a vyberieme dužinu a semienka.

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Hrejivá polievka z pečenej tekvice
V nevľúdnom počasí táto krémová tekvicová polievka dokonale vylepší náladu. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med....

Zemiakové korýtka s bryndzou
Surové zemiaky v šupke dobre umyjeme, prerežeme po dĺžke, vnútro vydlabeme a upečieme.

Jednoduchá ryža s hlivou
Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.

Zapečená šparglička
... jednoduchý a lahodný recept iba zo 4 surovín... milovníkom špargličky odporúčam... :)

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.