
Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...

Kokosovo-uhorkový šalát
Uhorku okrajame zo supky, v strede zrniecka vyrezeme prec a pokrajame ju na male kocky, ...

Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...

Studená polievka gazpacho
Perfektné letné osvieženie v podobe sýtej zeleninovej polievky nám počas horúcich letných dní najlepšie ulahodí. Naša...

Kapustová polievka s tofu
Táto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou....

Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...

Hubové kyselo s mliekom
Recept pochádza s Krkonôš, robievala ju babka môjho manžela. Ocení sa hlavne v lete, pretože je...

Avokádová expresná nátierka
Tento recept vznikol z ľútosti nad nespotrebovaným, práve dozretým avokádom, kúpeným za "babku" a použitým...

Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou
Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Spanakoriso - tradičný grécky recept, dochutený kôprom a citrónovou kôrou....

Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste
Zemiakové placky obľúbené snáď na každý spôsob. Tieto som dnes plnila kyslou kapustou s klobásou a pridala...

Zemiaky plnené tofu
Taaak a trošku si odľahčíme život po všetkej zmrzline a ovocných koláčoch :-) táto jednoduchá mňamka je...

Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.

Pošírovaný tolstolobik s petrželkovým máslem
Rozhodl jsem se udělat si něco na odlehčení jídelníčku, a tak padla volba na pošírovanou rybu....

Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...

Francúzsky quiche s paradajkami
Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr,...

Celerové bochánky s hlívou a celerovými chuťovkami
Pro milovníky celeru, celeru a celeru.

Zeleninovy šalát s kuracim mäsom
Tento recept je velmi jednoduchy a hlavne dobry ;-) :-*

Ružičkový kel, vlašské orechy, cibuľka a ...
Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá fantasticky......

Losos s dusenou zeleninkou a pečenými zemiakmi
Filety z lososa si krátko opečieme na roztopenom masle, pri opečení si ho osolíme :) zemiačky...

Frisée s brusnicami a hubami
Je sezóna šalátov, tak ponúkam jeden recept na spracovanie čerstvej suroviny : šalát frisée so sušenými...

Kapustové karamelky
Najprv uvaríme cestoviny, najlepšie sú domáce fliačky. Na oleji skaramelizujeme cukor, necháme ho...

Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....

Zapekané zemiaky DIA
Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovice. Tie krájame na pol centimetrové plátky a dáme variť na...

Špenátová roláda
Špenát si pokrájame, prípadne rozmrazíme pretlak. Dáme ho na rozohriatu pavicu a pridáme smotanu alebo...

Zeleninový rogan josh
Rogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom....

Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...

Cestoviny s pórkovou omáčkou
Pór umyjeme a nakrájame na prúžky. Na panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme pór. Chvíľu...

Špenátový koláč s fetou
Na veľkonočnej tabuli hrajú hlavnú rolu vajíčka. Pripravte si z nich chutný slaný koláč so špenátom...

Kuracie goody-foody s hlivovým lečom
Celkom som si obľúbila tie pšenično-sójové plátky a tak dnes bol takýto zdravší obed.

Kura na koreňoch
Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len dvoch ingrediencií mi vyšlo...

Špak kečup
rajčata, cibuli, papriky a chilli papričky pečlivě očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme najemno.