Petržlenová polievočka

strunka77 - fotkastrunka77, 3. februára 2013
Petržlenová polievočka
Foto: strunka77

Túto polievočku som si vymyslela, ked mi už dochádzali nápady, nakoľko mám celiakiu kombinovanú aj s histamínovou intoleranciou. Môj jedálniček je veľmi obmedzený ale Zobraziť celý popisTúto polievočku som si vymyslela, ked mi už dochádzali nápady, nakoľko mám celiakiu kombinovanú aj s histamínovou intoleranciou. Môj jedálniček je veľmi obmedzený ale táto polievočka je povolená a ešte mi aj veľmi chutí tak snáď pomôže aj ostatným.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 ks
2 ks
 bezlepková




Postup

  1. 1

    Kôli úplnej diétnosti a vzhľadom na to, že to jedávame spolu s mojím malým synkom, tak nedávam petržlen na olej. Očistíme zemiaky a petržlen, zemiaky nakrájame na malé kúsky, petržlen postrúhame na hrubom strúhadle.

  2. 2

    Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vodou, len mierne nad suroviny. necháme variť. Kto môže solí hneď, kto to bude dávať deťom, prisolí až po uvarení a odobratí pre deti :)

  3. 3

    Keď sú zemiaky a petržlen na polovicu uvarené, rozmiešame v troške studenej vody lyžicu múky a pridáme do hrnca. necháme dovariť. na záver dosolíme, a pridáme posekanú vňaťku. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

gordonko
mam kamarátku celiatičku ,ak chceš napíšmi na nik gordon-ko na pokeci skontaktujem vás budete si pomáhať s výmenou skúseností ...je dobrá kuchtička
radost
milá mladá ženička:želám ti návrat zdravíčka!!!...:-)
potatko
aj Ti mozem dohotit par bezlepkovych receptov ak by si chcela, sestra si svoje odstala v kuchyni kvoli synovej celiakii..zo zaciatku sem-tam nieco letelo z pekaca rovno do kosa:)
sjuz
no, tak HITku dôverne poznám...našťastie bez celiakie:(
polievočka môže byť:)
pee1pee
ja mám tiež bezlepkovú....ale našťastie len tú najmiernejšiu formu,a našťastie nekombinovanú s inou alergiou alebo intoleranciou....ale bezlepková u nás tiež fičí...keď zahusťujem tak s bezlepkovou...už sme si tak zvykli ....
strunka77
dakujem vam velmi pekne, s bezlepkovou dietou som uz celkom "zžita" horšie je to s HIT, na tu potvoru si neviem zvyknut :( a hlavne moje telo...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia